Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Λάδι-ελιά!!!!

Την εβδομάδα που μας πέρασε δουλέψαμε λίγο την ελιά και είπα να κάνω μια τελευταία ανάρτηση πριν τα χριστουγεννιάτικά μας !!!
 Η ομαδική μας εργασία την ονομάσαμε << Το Λιομάζεμα>> (η μια ομάδα έφτιαξε τους κορμούς ,η άλλη κόλλησε τα φύλλα και η τρίτη τις ελίτσες από γκοφρέ, συμπληρώσαμε τις σκάλες και τα τσουβαλάκια μας)
Μαζέψαμε ελιές και αφού μιλήσαμε,είδαμε είπαμε  όσα δεν είναι δυνατόν να δείξουμε σε μια ανάρτηση ....παίξαμε με τις ελιές μας........
κάνοντας ομαδοποιήσεις-ταξινομίσεις -αντιστοιχίσεις ( παιδί και Μαθηματικά)
συνεχίσαμε με το πείραμά μας( λάδι-νερό)......
και μετά από πολλές δοκιμές και ανακάτεμα το λάδι από πάνω!!!!! γιατί άραγε;  Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πάει από πάνω γιατί το νερό είναι πιο βαρύ και κάθεται κάτω!!!
τονίσαμε την αξία του ευλογημένου δέντρου της ελιάς και την πολύτιμη αξία του λαδιού για τον άνθρωπο.....είδαμε τον τρόπο του μαζέματος και την παραγωγή του λαδιού σε φωτογραφίες ελαιοτριβείου,τα εργαλεία που χρειάζονται κ.ά.......
είπαμε παροιμίες -αινίγματα ( παιδί και Γλώσσα)
είδαμε σπουδαία έργα τέχνης ,πίνακες ζωγραφικής ....... ελιά και τέχνη!!!!!!
είπαμε την ιστορία  για την διαμάχη του Ποσειδώνα και της Αθηνάς......ελιά και μυθολογία!!!!!
για τον κότινο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες ......ελιά και Αρχαία Ελλάδα!!!!!....φτίαξαμε και τα αγγεία μας.....!!!!και με αυτά και άλλα πολλά τέλειωσε και η ελιά και πάμε τρέχοντας ......για τις Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες μας.......Καλό μήνα!!!!!!!!!!!

8 σχόλια:

  1. Μπράβο σας Μαρία για όλα όσα κάνατε!
    Η ομαδική σας βγήκε πολύ όμορφη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή