Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Επίσκεψη στο Καρναβαλικό Εργαστήρι!

Μια απίστευτη ηλιόλουστη μέρα ,με έναν ήλιο να λάμπει από το πρωί .....ένα πρωί που περιμέναμε πως και πως γιατί σήμερα Τσικνοπέμπτη είχαμε κανονίσει να επισκεφτούμε ......το Καρναβαλικό Εργαστήρι της πόλης μας..........
η αγωνία και ο ενθουσιασμός μεγάλος........
κατά τις 8.45 ήρθε το πούλμαν για να μας μεταφέρει στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων....
μπαίνουμε σιγά-σιγά όλα τα τμήματα ......
 σε λίγο...... φθάνουμε στο χώρο του  Καρναβαλικού Εργαστηρίου  ....μια μεγάλη πόρτα ήταν   ανοιχτή και σε λίγο θα μπαίναμε μέσα να δούμε και να μά θουμε πολλά.....!!!!!!!!!
χωριστήκαμε σε δυο ομάδες .....και η ξενάγησή μας άρχισε ......

πρώτα μπήκαμε στην κεντρική αίθουσα του εργαστηρίου ,όπου εκεί , όπως μας εξήγησε  η κ. Ιωάννα  ετοίμαζαν το άρμα της  Βασίλισσας του Καρναβαλιού....... 
τα μάτια των παιδιών δεν χόρταιναν να κοιτάζουν και οι απορίες άφθονες......
πόσοι άνθρωποι δουλεύουν ατελείωτες ώρες, για να φτιάξουν αυτά τα μοναδικά και απίστευτα έργα τέχνης...... από τα σχέδια ,τις μακέτες , την συγκεντρωση των υλικών ,τους γλύπτες ,τους τεχνικούς ,τους σχεδιαστές, τους ζωγράφους ...πόσοι άνθρωποι ασχολούνται με κέφι και μεράκι !!!!! Να το μυστικό της επιτυχίας και της διαχρονικότητας αυτού του  Καρναβαλιού !!!!!!!!!!!!
Είχαμε αγωνία αν θα πετύχουμε .... την κατασκευή  του φετινού μας  Βασιλιά !!!! ..... και  νατος ,πίσω από το άρμα της Βασίλισσας ετοίμαζαν τον φετινό Βασιλιά Καρνάβαλο !!!!!!!!!!!!!
μας εξήγησαν τα στάδια και τις τεχνικές που ακολουθούν και μας έδειξαν τα υλικά και τα εργαλεία τους..... τα παιδιά ρωτούσαν με ενθουσιασμό και δεν χόρταιναν να κοιτάζουν.....
μεγάλη εντύπωση έκανε στα παιδιά και ρωτούσαν......  Μα γιατί να τον κάψουμε ...τόσο κόπο κάνουμε να τον φτιάξουμε ....τα γέλια άφθονα των τεχνικών εκεί και τα δικά μας !!!!!!...το έθιμο ορίζει την τελευταία  Κυριακή το βράδυ ο Βασιλιάς Καρνάβαλος καίγεται μέσα στο λιμάνι της  Πάτρας κατα την διάρκεια της εντυπωσιακής τελετής λήξης του Καρναβαλιού μας !!!
 'Αρματα και Καρναβαλικές φιγούρες και από την άλλη αίθουσα του πελώριου Καρναβαλικού εργαστηρίου...............
Άπο την αίθουσα με τα άρματα για το Καρναβάλι των Μικρών........
τα παιδιά ενθουσιασμένα ,παρατηρούν και αναγνωρίζουν ήρωες γνώριμους γι αυτά ....
τα χρώματα και τα σχέδια μαγευτικά.....
Άρματα και με άλλες τεχνικές.... ανακυκλώσιμα υλικά ....
 από σύρμα και εφημερίδες.......
είδαμε τόσα πολλά ....
και μερικά που ήταν  στις έξω σκεπαστές αποθήκες.....
τα πλησιάσαμε ,τα είδαμε από πολυ κοντά ,μερικά μας επέτρεψαν να τα πιάσουμε ..... ουάου !!!!!!!!!!!!

να τα άρματα και για τις σοκολατομαχίες....... ανεβήκαμε επάνω ,παιξαμε ,γελάσαμε ......όμως η ώρα μας πέρασε τόσο γρήγορα .....ώρα να ετοιμαστούμε για την επιστροφή στο σχολείο μας.....αφού ευχαριστήσαμε όλους όσους μας υποδέχτηκαν και μας έδειξαν τόσα πράγματα .......επιστέφουμε..........
αφήνοντας πίσω όλο αυτό το μαγευτικό χώρο των χρωμάτων και της φαντασίας.....
παίρνοντας όμως και εμείς αρκετή διάθεση ,γέλιο,κέφι και όλα αυτά τα συστατικά  της χαράς και του γλεντιού που προσφέρει σε όλους μικρούς- μεγάλους το Καρναβάλι μας.!!!!!!!!!!!
  θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες της Κοινοφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας........     και ιδιαιτέρως την  κυρία Ιωάννα Φραγκεδάκη για την πολύ όμορφη ξενάγησση που μας έκανε !!!!!!!!!!!....... Σας προσκαλούμε όλους να έρθετε στο  Καρναβάλι μας και να δείτε και σεις όσα είδαμε και ακόμη περισσότερα.....να διασκεδάσετε και να ξεφαντώσετε.....!!!!!!!!!!!! Καλό Καρναβάλι !!!!!!!!!!
   Εμείς περάσαμε μια αξέχαστη ημέρα .... γεμάτη  ήλιο ,χρώματα ,γέλιο ,χαρά  ,κέφι .......και πάμε γρήγορα ......για τι  άλλο.....να τσικνίσουμε.......... Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους σας !!!!!!!!!!!!!!!!!!



2 σχόλια:

  1. τι τυχεροί που είστε, τι ωραίες εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους ........ζηλεύουμε !!!!
    καλό ΣΒΚ Μαράκι μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή