Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Μανούλες Χρόνια Πολλά !

Αφιέρωμα στις Μανούλες όλου του κόσμου και φυσικά και στις δικές μας μανούλες .....
                                 Χρόνια  Πολλά  Μανούλες !
Η ομαδική μας ......... μια  μεγάλη καρδιά γεμάτη με τις ζωγραφιές των παιδιών ,με χρώματα ,ήλιους ουράνια τόξα ,καρδούλες , και φυσικά  πολλά και όμορφα λουλούδια !!!!!!....ήταν η έκπληξη που περίμενε το μεσημέρι , δίπλα στην πόρτα της τάξης μας , όλες..... τις Μανούλες !!!!!
 Τις τελευταίες μέρες , ασχοληθήκαμε με το πιο αγαπημένο μας πρόσωπο ..... τι άλλο ; την γλυκιά μας  Μανούλα !!!!!! .....και τι δεν είπαμε και τι δεν είδαμε .... τι να πρωτοπούμε σε μια ανάρτηση... .......είδαμε πίνακες ζωγραφικής ,διαβάσαμε βιβλία ,ποιήματα, παίξαμε παιχνίδια ρόλων ,χορέψαμε ,τραγουδήσαμε ....κ.λ.π.
φτιάξαμε κολάζ με εικόνες και γράψαμε τις λεξούλες  .... Μάνα ,Μανούλα ,Μητέρα , Μαμά ,Μάμι ( για τα παιδάκια  μου, από άλλη χώρα ,που έχουμε στην τάξη ,αναφέραμε και για άλλες χώρες πως λέμε την λέξη μαμά )
παίξαμε με τα καρτελάκια ( ολική ταύτιση της λέξης αρχικά και μετά  σύνθεση των συλλαβών )

το γράμμα της εβδομάδας μας φυσικά το........  Μ ,μ
το Μ ,μ ( για την μαμά )
και γλαστράκια με λουλούδια ... δώρο για τις Μανούλες !!!! (συνθέτουν μόνα τους τα γλαστράκια τους, η ιδέα της κατασκευής από το διαδίκτυο )

νομίζω  ότι  το αποτέλεσμα..... είναι πολύ όμορφο !!!!!... Μπράβο στα παιδάκια μου !!!!

 και εκτός από τα γλαστράκια με τα λουλούδια στο παραθύρι της Μανούλας....και άλλη εκπληξούλα .... από  τα μικρά χεράκια τους....
 μαργαρίτες ..... για την γιορτή της !!!!!!
το ατομικό δωράκι για τις Μανούλες .....

κολλήσαμε και ένα ποιηματάκι ,καρδούλες ,βάλαμε και χρυσόσκονη ...και έτοιμες οι μαργαρίτες μας

και κάπως έτσι με πολλά λουλούδια, χρώματα ,καρδούλες και χαμόγελα .... μα πάνω από όλα με πολύ αγάπη ,πήρανε τα δωράκια τους για να τα χαρίσουν ....στις πολύτιμες  Μανούλες τους !!!!
        Χρόνια  Πολλά  Μανούλες !!!!!!!!!  Μανούλες όλου του κόσμου !!!!!!!



5 σχόλια: