Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Φθινοπωρινή Φρουτοσαλάτα!!!

16 Οκτωβρίου  Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής !!!!!!
Την Πέμπτη  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και σε συνδυασμό με τα φρούτα του φθινοπώρου για τα οποία μιλούσαμε, τα παιδιά έφεραν εκείνες τις ημέρες, το αγαπημένο τους φθινοπωρινό φρούτο στο σχολείο  .....
 αφού μιλήσαμε για τα οφέλη και για το πόσο σημαντικά είναι τα φρούτα στη διατροφή μας αρχικά, ζήτησα από τα παιδιά να μου πουν τι σημαίνει η λέξη Διατροφή και ότι γνωρίζουν...... και τα καταγράψαμε.....
καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι εκτός από τα φρούτα χρειαζόμαστε και άλλες κατηγορίες τροφών ! βρήκαμε ποιες είναι..... και σε τι ποσότητα και συχνότητα πρέπει να τις τρώμε ... Πυραμίδα τροφών !
 Φτιάξαμε την δική μας ιστορία... με τον Τάκη-Τοστάκη ,την Λίτσα-Φραουλίτσα ( η ξυνή κ΄παράξενη της υπόθεσης ) και την Άννα την Μπανάνα ( την καλή και γλυκιά της ιστορίας μας) που στο τέλος κατάφερε να τους συμφιλιώσει όλους .... και επιτέλους να καταλάβουν ότι όλοι χαρίζουν στα παιδιά τα θρεπτικά τους συστατικά τις βιταμίνες τους , το ασβέστιο.. κλπ ! άρεσε πολύ στα παιδιά και μάλιστα δραματοποιήσαμε την ιστορία μας με πολύ ενδιαφέρον !!!!!!
τα παιδιά ζωγράφισαν... ότι το καθένα ήθελε στην ερώτηση ..<< εγώ τρώω σωστά ;>>
 η  Δ.  τρώει σωστά αλλά προτιμάει  τα φρούτα και τα λαχανικά !!!!!!
η Μ. τρώει κι αυτή σωστά, αλλά δεν της αρέσουν πολύ οι φακές κ΄η ψαρόσουπα ,προτιμάει κι αυτή τα φρούτα !!!!....... και πιο φρούτο εποχής είναι πρώτο στις προτιμήσεις των παιδιών !!!!!!!(ψηφοφορίααα) ......ποιό άλλο από το γλυκό και νόστιμο ......σταφύλι!!!!!!
φτιάχνουμε με τύπωμα φελλού τα σταφυλάκια μας !!!!!  
μια ωραία και διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά !!!!
έτοιμα τα σταφυλάκια μας !!!!!!
ήρθε όμως η ώρα να φάμε και κάτι υγιεινό ........
έτοιμες και με την κ.Χρυσούλα να καθαρίσουμε τα φρουτάκια μας !!!!!
σταφύλι,μήλο,αχλάδι,ρόδι,πορτοκάλι,μπανάνα......
έχει για όλους !!!!!!!!!!!!!
τα παιδιά απολαμβάνουν την φρουτοσαλάτα τους !!!!!!
φτιάξαμε και τα καδράκια μας με τα φρούτα μας και το ποιήματάκι μας !!!!!
και φυσικά από την πίσω μεριά γράψαμε και τον  << Δεκάλογο σωστής Διατροφής >> που πήραμε από την κ. Βίκυ την συνάδελφο από το Κλασσικό 2 του Νηπιαγωγείου μας ( που βρήκε στο διαδίκτυο)

το καδράκι με τα φρούτα και το δεκάλογο της σωστής διατροφής , τα παιδιά το πήραν στο σπίτι τους για να το διαβάσουν και με τους γονείς τους , γιατί όλοι πρέπει να φροντίζουμε την Διατροφή μας !!
ελπίζω να ευαισθητοποιήσαμε αρκετά τα παιδάκια μας στο θέμα της σωστής Διατροφής αν και θα αφιερώσουμε αρκετό χρόνο εφέτος στο θέμα αφού θα υλοποιήσουμε και Πρόγραμμα  Αγωγής Υγείας !!!! ....αυτά για την εβδομάδα που μας πέρασε .... συνεχίζουμε με πολύ φθινόπωρο!!!!!! 
Καλή εβδομάδα σε όλους !!!!!!!!!!!!!!!!!

7 σχόλια:

  1. φρουτοσαλάταααααααααα ??????????
    θέλουμε και εμείς.....φιλάκια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας άνοιξες την όρεξη Μαρία...υπέροχα όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα σταφυλάκια σας σκέτη γλύκα!
    όσο για τη φρουτοσαλάτα μμμμμ τη ζήλεψα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι όμορφα όλα !!!!!
    Μια μέρα γευστική για τα παιδιά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ ευχαριστώ Βούλα μου για τα καλά σου λόγια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή