Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ζώων!

4 Οκτωβρίου  << Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ζώων >>
την Παρασκευή αφιερώσαμε την ημέρα μας στα αγαπημένα μας ζωάκια!!!!!
φέραμε βιβλία,εικόνες,ψάξαμε στο διαδίκτυο,μιλήσαμε για τα δικαιώματα των ζώων και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα σχετικά με την κακοποίηση των ζώων ....και να καταλάβουμε οτι όλα τα πλάσματα έχουν συναισθήματα!!!!!!
γίναμε κ εμείς ζωάκια !!!!!!
τα ζωάκια φωνάζουν για τα δικαιώματά τους .......
ας ακούσουμε επιτέλους την φωνή τους!!!!!!!
στα ζωάκια αρέσει να είναι ελεύθερα .....να παίζουν και να γελούν...... 
παίξαμε ,διασκεδάσαμε,γελάσαμε .... μα πάνω από όλα υποσχεθήκαμε να προστατεύουμε και να αγαπάμε τα ζώα όχι μόνο τα δικά μας αλλά και κείνα που δεν έχουν κανέναν .... αδέσποτα !!!!!
μιλήσαμε και για τα ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν ( φύλλο εργασίας  από το διαδίκτυο, δεν θυμάμαι να σας πω σε ποιο μπλόγκ το βρήκαμε ..)
διαβάσαμε και το πολύ όμορφο κειμενάκι με εικόνες της εξαιρετικής συναδέλφου Σουλτάνας Μάνεση που πολύ ευχαριστούμε !!!!!!

και αποφασίσαμε να φτιάξουμε και εμείς το δικό μας άτακτο κουταβάκι... αφού διαβάσαμε το παραμύθι που έφερε ένα παιδάκι .......

 του βάλαμε και για φιογκάκι ένα κοκαλάκι !!!!!!
κολλήσαμε ,ζωγραφίσαμε ....και έτοιμα τα κουταβάκια μας !!!!!!!!
για να μην ξεχνάμε και όσα είπαμε γράψαμε και ένα ποιηματάκι .......( το ποιηματάκι επιμελήθηκε η κ.Χρυσούλα  και άλλες ωραίες δραστηριότητες  που θα ακολουθήσουν στο ολοήμερο)
διαβάσαμε και τραγουδήσαμε  το γνωστό ποίημα του μεγάλου μας λογοτέχνη Ι.Πολέμη " Ποτέ δεν θα πειράξω τα ζώα τα καημένα........ "
και κάπως έτσι με πολύ αγάπη ,τρυφερότητα και ευαισθησία ...... μέσα από τα κείμενα , τα ποιήματα ,τις εικόνες και κυρίως το βιωματικό παιχνίδι ...... τιμήσαμε με το δικό μας απλό τρόπο αυτή την ημέρα που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως  Ημέρα Προστασίας των Ζώων !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλή εβδομάδα !!!!




7 σχόλια:

  1. Τέλειο Μαρία μου . Παίξατε , γελάσατε , ευαισθητοποιηθήκατε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίθανη η μέρα σας Μαρια!!!!!!Μπράβο σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΓΛΥΚΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτικές οι μάσκες σας Μαράκι αλλά και όλες οι δραστηριότητές σας!!!!!Μπράβο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή