Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ο Κουμπαράς μας !!!

  31 Οκτωβρίου  Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης !!!
Την  Πέμπτη το πρωί , παραμονή της Ημέρας για την Αποταμίευση ,  μια έκπληξη περίμενε τα παιδάκια της τάξης μου ....  ένα τεράστιο  γουρουνάκι -κουμπαράς!!!!!


 Μας τον  έφερε η κ. Ευγενία  (φοιτήτρια του Γ΄έτους που κάνει φέτος την πρακτική της στο τμήμα μας , κατόπιν συνεννοήσεως για την επιλογή του θέματος και των δραστηριοτήτων )  .... όπως  καταλαβαίνεται  ο ενθουσιασμός των παιδιών  μεγάλος !!!!
 τα παιδιά κυρίως τα μεγαλύτερα, κατάλαβαν αμέσως περί  τίνος πρόκειται να μιλήσουμε  και στην  παρεούλα  είπαν αμέσως για τους δικούς τους κουμπαράδες ,και για το πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε  << Αποταμίευση !!!! >>
αφού είδαμε φωτογραφίες ,εικόνες με κουμπαράδες ,είδαμε τις εικόνες από το άλμπουμ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ,διαβάσαμε ιστορίες  κλπ. .... είπαμε να γνωρίσουμε καλύτερα, και τα νομίσματά μας , τα χωρίσαμε σε  χαρτονομίσματα και σε κέρματα ... παίξαμε μ αυτά ( παιδί κ΄Μαθηματικά )
κόψαμε ,ομαδοποιήσαμε , ταξινομήσαμε, αντιστοιχίσαμε.......
παίξαμε , γίναμε τραπεζίτες και καταθέτες και μάθαμε τις έννοιες .........γράψαμε κ΄διαβάσαμε νέες λεξούλες ( παιδί κ΄Γλώσσα )
όμως το γουρουνάκι μας πείνασε .... είναι πολύ ώρα άδεια η κοιλίτσα του!! όπως είπε ο Γιαννάκης ,αφού θα τον κρατήσουμε κοντά μας .....μήπως να του βρούμε  ένα όνομα  και να τον ταΐσουμε .....   τι  άλλο μερικά ευρουλάκια !!!!!!
και το  όνομα αυτού ...... Ρούνι !!!!! ( τα παιδιά έκοψαν και έριξαν πολλά νομίσματα στον αγαπημένο τους κουμπαρά-Ρούνι.... για να τον ευχαριστήσουν  που ήρθε στη  τάξη  τους ....η φιλοξενία άριστη !!!!
   << Πως θα ήθελες να είναι ο δικός σου κουμπαράς ;>> ( δημιουργία κ΄έκφραση )

χελωνονιτζάκι -κουμπαράς !!!!
κουνελάκι - κουμπαράς !!!
αεροπλάνο- κουμπαράς !!!
κι άλλο αεροπλάνο-κουμπαράς !!!
σπιτάκι -κουμπαράς !!!

                  << Βάλε και εσύ ,βάζω και εγώ ,στο κουμπαρά μου το μικρό
                        Αποταμίευση το λένε και με τα χρήματα αυτά
                        θε να αγοράσουμε βιβλία και παιχνιδάκια διαλεχτά !!!! >>

Τραγουδήσαμε και μιλήσαμε για την κυρία-Αποταμίευση!!!!

την ζωγράφισαν τα παιδιά........μάθαμε και αρκετές παροιμίες και φράσεις για την Αποταμίευση( παιδί κ΄Γλώσσα)
<< Φασούλι .....το φασούλι γεμίζει το σακούλι !!!>>    ( η ιδέα της κατασκευής  από το διαδίκτυο)
παίξαμε και με τα φασολάκια μάθαμε τις έννοιες   πολλά - λίγα  ( παιδί κ΄Μαθηματικά )

Φύλλο εργασίας της ( Σ. Ντίνου) για τις έννοιες  περισσότερα - λιγότερα (παιδί κ΄Μαθηματικά)
θέλω να σας δείξω και τα πολύ όμορφα σπιτάκια -κουμπαράδες που έφτιαξαν τα παιδάκια  του Κλασικού 2 με την κ. Βίκυ .  Μπράβο  στα παιδάκια κ΄την κυρία τους !!!!!!!!!!!
     πραγματικά έγιναν πολύ ωραία !!!  ( η ιδέα της κατασκευής από το   διαδίκτυο )
      έτοιμες και οι   κυρίες -Αποταμιευσιούλες   με τα φασολάκια τους !!!! άρεσε πολύ στα παιδιά , ήθελαν να τις πάρουν φεύγοντας στο σπίτι τους ......... και κάπως έτσι... με πολλές ιστορίες, παραμύθια,παιχνίδια,κατασκευές,τραγούδι που έκαναν και με την κ.Χρυσούλα  ....και φυσικά με την παρουσία του αγαπημένου Ρούνι- κουμπαρά ολοκληρώσαμε την Παρασκευή την μικρή αναφορά μας στην μεγάλη και σημαντική  Παγκόσμια  Ημέρα  Αποταμίευσης !!!!!!!
   Σας εύχομαι  Καλό Σαββατοκύριακο !!!!!!!!!!!
 


 





5 σχόλια: