Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Συνθέτω με τα Σχήματα!!!

Συνθέτω με τα σχήματα !!!!

Κλείνοντας την ενότητά μας με τα χρώματα και τα  σχήματα και αφού γνωρίσαμε ,ψάξαμε ,βρήκαμε  και μάθαμε για  τα βασικά σχήματα  κύκλο-τετράγωνο-τρίγωνο-παραλληλόγραμμο-ρόμβο  ( παιδί κ΄Μαθηματικά) κάναμε αντιστοιχίσεις. ομαδοποιήσεις,ταξινομήσεις αρχικά με ένα κριτήριο και σιγά-σιγά με περισσότερα.... 

κόψαμε από διάφορα  κομμάτια  χαρτονιών  που μας περισσεύουν ( γιατί τίποτα δεν πάει χαμένο στο Νηπ/γείο)  πολλά σχηματάκια,  αφού πρώτα χωριστήκαμε σε ομάδες ,η κάθε ομάδα ανέλαβε να κόψει και να συγκεντρώσει  από ένα σχήμα  σε διάφορα μεγέθη και χρώματα..... τα συγκεντρώσαμε τα ανακατέψαμε και τα μοιράσαμε .....πολύ δουλειά.... αλλά μας αρέσει !!!!
η κάθε ομάδα τώρα έχει από όλα τα σχήματα και  ένα χαρτόνι να συνθέσει με τα σχήματα ότι θέλει ( τα παιδιά πρέπει να συνεργαστούν  και να συνθέσουν  ότι αποφασίσουν  και  μετά να μας το παρουσιάσουν στην παρεούλα !!!
βάζουμε τα δυνατά μας ..... !!!!!!

γράφουμε τι φτιάξαμε  και τα ονόματά μας !!! ( Παιδί κ΄Γλώσσα )

και έτοιμες οι ομαδικές μας..... να μας τις παρουσιάσουν οι ομάδες μας !!!
καραβάκι-τρενάκι-φορτηγό και ένα ρομπότ ....έφτιαξαν τα παιδάκια αυτής της ομάδας
σπιτάκια χαρούμενα και όμορφα δεντράκια .....έφτιαξαν τα παιδάκια των άλλων ομάδων.. εδώ συνεργάστηκαν οι δυο ομάδες μαζί σπιτάκια - δεντράκια και συνέθεσαν μαζί την δημιουργία τους  ,έτσι ήθελαν μόνα τους  και εγώ είπα να το δοκιμάσουμε .... και το αποτέλεσμα καταπληκτικό !!!!

   
      μας περίσσεψαν όμως πολλά σχηματάκια ....και είπαμε να παίξουμε και να συνθέσουμε  και ένα ατομικό καδράκι ...
        κάθε παιδάκι έφτιαξε ότι ήθελε .....





και όλα τα καδράκια μας... με τα σχήματα μαζί....

καδράκια με σχήματα.... και από το Κλασικό 2
τι όμορφα καδράκια με σχήματα !!!!
Μπράβο στα παιδάκια του Κλασικού 2 και στην κυρία τους !!!!!

και κάπως έτσι με πολλά σχήματα ,χρώματα ...... χαρούμενη διάθεση,έμπνευση και φαντασία ,τραγούδια,παιχνίδια και πάρα πολλά ....κλείσαμε την ενότητα με τα σχήματα και τα χρώματα !!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους !!!!!

6 σχόλια: