Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

28η Οκτωβρίου 1940

Με το χαμόγελο στα χείλη παν οι φαντάροι μας μπροστά !!!!!
Όπως  όλα τα σχολειά της πατρίδας μας έτσι και το δικό μας στολίστηκε με την βοήθεια των παιδιών για να τιμήσουμε και εφέτος τους Ήρωες του Σαράντα !!!
Ο πίνακας αναφοράς με το  Θέμα μας  γέμισε με εικόνες που μας  βοήθησαν να κατανοήσουμε τα γεγονότα και την κατάσταση της πατρίδας μας  κατά την διάρκεια του πολέμου του << 1940>>
οι απορίες και τα ερωτηματικά των παιδιών πολλά..... το ενδιαφέρον μεγάλο ....μάθαμε με ποιους πολεμήσαμε και γιατί...ποιοι μας βοήθησαν στον αγώνα ...... μιλήσαμε για τα δεινά του Πολέμου και την αξία της Ειρήνης ...είδαμε και ακούσαμε  ανακοινωθέντα της εποχής,εφημερίδες και πολλές εικόνες.... ( ευχαριστούμε πολύ και την Σχολική μας Σύμβουλο της  64ης  Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής για το υλικό που  έστειλε  )
τα παιδιά ζωγράφισαν με τέμπερες τον χάρτη της Ελλάδας μας  αφού πρώτα μιλήσαμε και είδαμε την χώρα μας στον χάρτη αλλά και τις άλλες χώρες  (Ιταλία ,Γερμανία ,Αγγλία )
  Τα Σημαιάκια μας  !!! ...μιλήσαμε για την Σημαία μας και τον συμβολισμό  της!!!!  είδαμε και σημαίες άλλων κρατών ( επιλέξαμε να φτιάξουμε την Σημαία μας με τα μπλε ορθογώνια με αφορμή  τα σχήματα που μαθαίνουμε αυτό το καιρό  ... Παιδί και Μαθηματικά)
το << ΟΧΙ >> μας !!!!!  κόψαμε και κολλήσαμε τα γραμματάκια στη σωστή σειρά (παιδί και Γλώσσα)
και βέβαια αφιερώσαμε την ομαδική μας στους  φαντάρους μας!!!!
με τα παιδιά διαλέξαμε τα χρώματα που θα ταίριαζαν πιο πολύ στις στολές που είδαμε στο διαδίκτυο ότι φορούσαν τότε (  με αφορμή τα χρώματα που επίσης δουλεύαμε παράλληλα με τα προγράμματά μας )

 ( το πατρόν για το φανταράκι  παλιό , γνωστό  και  πολύ εύκολο ) αρέσει πολύ στα παιδιά να φτιάχνουν τα δικά τους φανταράκια !!!!
Στολίσαμε με μερικά φανταράκια και την πόρτα μας ,γράψαμε τις ιστορικές λέξεις  << ΟΧΙ >> και << ΑΕΡΑ >> 
Έτοιμοι για παρέλαση.... υπό των ήχων των εμβατηρίων μας , κρατώντας με καμάρι  τα σημαιάκια που έφτιαξαν .... και γρήγορα πρόβα για την γιορτούλα μας !!!!

Χρόνια Πολλά και στο Δημητράκη μας!!! τα παιδιά του έφτιαξαν μια μεγαλη κάρτα ...
Χρόνια Πολλα σε όλους !!! Και του χρόνου !!!!!!!!!!!

4 σχόλια: