Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Φθινόπωρο στο Νηπιαγωγείο!

Το φθινόπωρο έφθασε και το νηπιαγωγείο μας έτοιμο να υποδεχτεί και εφέτος τα παιδάκια μας τόσο τα περσινά όσο και τα καινούρια μας .... Καλώς ήρθατε παιδάκια !!!
Καλή σχολική χρονιά !!!
Τα φετινά μας δωράκια καλωσορίσματος ήταν πινακάκια με μολυβάκια ,καρδούλες και καραμελίτσες για ένα γλυκό και τρυφερό ξεκίνημα !
χαρούμενες φατσούλες << ήσουν το καλύτερο παιδί της τάξης>> πήραν όλα τα παιδάκια στο ολοήμερο την πρώτη εβδομάδα . Μπράβο στα παιδάκια μας !!!

με πολλά τραγούδια ,παραμύθια και παιχνίδια γνωριμίας αρχίσαμε σιγά -σιγά και τις πρώτες εργασίες μας ....τα παιδάκια μας  και  στα 3 Πρωινά  τμήματα έφτιαξαν με πλαστελίνη  το αρχικό γράμμα από το όνομά τους .

όσο προχωρούν οι μέρες και γνωριζόμαστε καλύτερα .... μαθαίνουμε το όνομά μας και τα ονόματα των φίλων μας όλο και περισσότερο ( τα παιδάκια στο ολοήμερο κολλούν με μικρά χρωματιστά χαρτάκια πάνω στα σχεδιασμένα γράμματα από την κυρία ,σχηματίζοντας το όνομά τους)
μάθαμε το αρχικό μας και με χαρτάκια σχηματίσαμε και ολόκληρο το όνομά μας !!!
και κάμπιες με τα γραμματάκια του ονόματος που έφτιαξαν τα παιδάκια στα Πρωινά μας τμήματα όπως μπορούσε το καθένα !!

τα παιδιά βρίσκουν το αρχικό τους και βάζουν το αποτύπωμα της παλάμης τους! μια δραστηριότητα που αρέσει πάντα στα παιδάκια !!! Μπράβο στα παιδάκια των Πρωινών τμημάτων μας και στις κυρίες τους !
μαθαίνουμε για το Νηπιαγωγείο μας και ζωγραφίζουμε τους φίλους μας ( μια όμορφη ομαδική από τα παιδάκια του Πρωινού 1 )

μαθαίνουμε για τους κανόνες μας και φτιάχνουμε τα δικά μας συμβόλαια με τα ναι και τα όχι ! ( τα παιδιά δούλεψαν τους κανόνες της τάξης σε όλα τα τμήματα μας )

Αγαπάμε τα ζωάκια!  φτιάξαμε καδράκια με το γνωστό ποίημα του Ι.Πολέμη και μάθαμε για τα ζωάκια πολλά πράγματα ,παίξαμε κουκλοθέατρο,διαβάσαμε παραμύθια και τραγουδήσαμε ,κάνοντας έτσι ένα μικρό αφιέρωμα στην  Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
ελεφαντάκια με μπαλόνι !έφτιαξαν και  πήραν όλα τα παιδάκια  στα 3 Πρωινά μας τμήματα

 μπήκαμε στο δεύτερο μήνα του Φθινοπώρου τον Οκτώβριο  και οι πρώτες βροχές μας ήρθαν για τα καλά! Μιας και αρχίσαμε να μιλάμε για το φθινόπωρο φτιάξαμε και τις ομπρελίτσες μας (κολάζ με χρωματιστά χαρτάκια Α4 )
ατομική εργασία που κάναμε στο ολοήμερο τμήμα ...

  Μπράβο στα παιδάκια μας !!!

Περισσότερες εικόνες και δρώμενα  θα σας έχουμε στην επόμενη φθινοπωρινή μας ανάρτηση !!!Καλό υπόλοιπο φθινοπωράκι !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου