Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Τηλε-εκπαίδευση "To Βιβλίο!"

 

Γειά σας παιδάκια !!!

Στο σημερινό  μάθημα τηλεκπαίδευσης συνεχίσαμε , με αφορμή την "Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου" από το προηγούμενο μάθημα  την θεματική μας για τα "Βιβλία".

 Υποδοχή νηπίων στην πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης- Καλωσόρισμα!

Τραγούδι: "Η Καλή κυρά -βδομάδα " https://video.link/w/IdNhc

Παρουσιολόγιο  της  Ανοιξιάτικης- Πασχαλιάτικης  Ψηφιακής τάξης μας- Ημέρα, μήνας, εποχές, έτος, καιρός. 

Γλώσσα : Γράψαμε σε φύλλο εργασίας το όνομά μας ,την Ημέρα , την ημερομηνία, την εποχή  και την λέξη "Σύννεφα " μιας και στην πόλη μας είχε  σήμερα συννεφιά, είπαμε και την παροιμία του Απρίλη. "Του Απρίλη η βροχή, κάθε στάλα και φλουρί".

Σήμερα μετά την αναφορά μας στον μεγάλο μας παραμυθά "Χανς Κρίστιαν Άντερσεν" αναφερθήκαμε και μάθαμε για τη ζωή και το έργο των αδελφών Γκριμ που μας χάρισαν και αυτοί σπουδαία  παραμύθια.

 Προβολή παρουσίασης με εποπτικό υλικό  και εικόνες με έργα των αδελφών Γκριμ. Τα παιδιά παρατηρούσαν τα  εξώφυλλα από  γνωστά και αγαπημένα τους παραμύθια  των αδελφών Γκριμ και έπρεπε να βρούνε τους τίτλους. Στην συνέχεια τα παιδιά  αμέσως έψαξαν και μας  παρουσίασαν παραμύθια των Γκριμ  που είχαν στο σπίτι τους όπως: Η Κοκκινοσκουφίτσα - Ο Λύκος και τα 7 κατσικάκια - Η Σταχτοπούτα - Η  Ραπουνζελ - Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι κλπ.

Παραμύθι : "Ο Λύκος και τα επτά κατσικάκια" https://video.link/w/2dQhc μετά την προβολή και την αφήγηση του παραμυθιού ακολούθησε  διδακτική αξιοποίηση , τα παιδιά απαντούσαν  σε ερωτήσεις κατανόησης του παραμυθιού  και διατύπωναν σκηνές  του παραμυθιού που τους είχαν  εντυπωσιάσει.

Προβολή παρουσίασης με τα κύρια σημεία που χρειάζεται κανείς για να ταξιδέψει με  ένα βιβλίο όπως είναι ( τα μάτια μας ,τα αυτιά μας ,το στόμα μας ,τα χέρια μας , το μυαλό μας και φυσικά η καρδιά μας) ακολούθησε επεξεργασία-συζήτηση για το καθένα ξεχωριστά με τα παιδιά .

  Τι είναι άραγε τα Βιβλία; σε ερώτηση ανοικτού τύπου τα παιδιά έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις και στη συνέχεια είδαν το βίντεο  https://video.link/w/frQhc 

Γλώσσα: Στην τελευταία μας δραστηριότητα για σήμερα, μάθαμε και ποια είναι τα στοιχεία μιας ιστορίας, ενός παραμυθιού, ενός παιδικού βιβλίου! τα μάθαμε  με τη σειρά όπως (συγγραφέας -εικονογράφος -τίτλος -τόπος- χαρακτήρες- πλοκή- πρόβλημα -λύση) και αφού τα εξηγήσαμε και τα αναλύσαμε , κλείνοντας το σημερινό μας μάθημα, κάθε παιδάκι  παρουσίασε το αγαπημένο του παραμύθι ,βρήκε τον τίτλο  ,τους ήρωες , ποιο ήταν το πρόβλημα και η λύση του.

Προετοιμασία επόμενου μαθήματος - Αποχαιρετισμός!

Παιχνίδια - φύλλα εργασίας για το σπίτι:

Μέτρησε τα βιβλία  https://www.liveworksheets.com/uv1768219qs

Βρες τις λέξεις με την Κοκκινοσκουφίτσα  https://www.liveworksheets.com/zb1370438yk

Συμπλήρωσε το όνομα κάθε ήρωα https://www.liveworksheets.com/jh1768926xm

Πάζλ:

Η Ραπουνζέλ https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=25760a057e59

Η Κοκκινοσκουφίτσα  https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=3465028872e7

H Χιονάτη και 7 νάνοι  https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=0499a64d62ae&pieces=24

 Χάνσελ και Γκρετελ  https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=05403c976541   

 Οι 7 νάνοι https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2ad419191c50    

  Ο Λύκος και η Κοκκινοσκουφίτσα https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=0522a09a22d8

Πηγές:

 Τα Βίντεο  και τα τραγούδια από το Διαδίκτυο. 

Τα παιχνίδια-φύλλα εργασίας από Live worksheets

Τα Παζλ από jigsawplanet.com

Η εικόνα από  http://louloudoparea.blogspot.com/2014/03/blog-post_16.html

Καλή συνέχεια σε όλους σας!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου