Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ντενεκεδούπολη!!!!

Ντενεκεδούπολη...ντενεκεδούπολη.......σ΄αγαπάμε πολύ!!!!!! ...... πώς να προσεγγίσει κανείς έννοιες όπως Δημοκρατία -Δικτατορία για να τις καταλάβουν τα μικρά παιδάκια της προσχολικής ηλικίας καλύτερα ... από μια ιστορία ένα παραμύθι ένα τραγούδι  ή  μια παράσταση κουκλοθέατρου.....!!!!!!
 Σήμερα λοιπόν διαβάσαμε την καταπληκτική ιστορία της Ντενεκεδούπολης!!!!!
Έπειτα σκεφτήκαμε να την φτιάξουμε ...!!!!  κομματάκια από χαρτόνια για σπιτάκια , αλουμινόχαρτο για τσίγγινες στέγες και δρομάκια ,έναν ήλιο  και  πολύ αγάπη  και  φαντασία......
Κόβουμε,κολλάμε,ζωγραφίζουμε.....




                       
Έτοιμη η Ντενεκεδούπολή μας!!!!  'Ομως ντενεκεδούπολη γίνεται χωρίς πραγματικά ντενεκεδάκια ;
Πήραμε  ότι μεταλικά κουτάκια είχαμε στο μπακάλικό μας τα ντύσαμε με βελουτέ χαρτί, τους βάλαμε και μαλλιά ,μάτια ,μύτες  κ.λ.π  και  έτοιμοι οι ήρωες μας  !!!! .......  Και εμείς έτοιμοι για κουκλοθέατρο!!!



Η παράσταση καταπληκτική!!!!!
                                   
Ένα μεγάλο χειροκρότημα στους ηθοποιούς μας!!!!
                         

Έπειτα γίναμε όλοι ντενεκεδάκια!!!.... κάναμε έναν μεγάλο κύκλο και  χαρούμενοι που καταφέραμε όλοι μαζί να διώξουμε τον κακό Δικτάτορα Λαδένιο!!!...... ελεύθεροι  πια  τραγουδήσαμε και χορέψαμε το καταπληκτικό τραγούδι της Ντενεκεδούπολης !!!! (από το κουκλοθέατρο της Ευγενίας Φακίνου σε μουσική του σπουδαίου Γιάννη Μαρκόπουλου και στίχους της Ευγενίας Φακίνου)

Μερικές από τις ζωγραφιές τους!!!

                                                

Τα παιδιά έβγαλαν πολύ έντονα συναισθήματα για τα ντενεκεδάκια καθώς και για τον κύριο Λαδένιο!!!! ταυτίστηκαν μαζί τους ,κατάλαβαν την αξία του όλοι  μαζί  μπορούμε να τα καταφέρουμε ,την αξία  της ελευθερίας-Δημοκρατίας!!!!  ....  και πιστεύω αύριο που θα μιλήσουμε περισσότερο για την Δημοκρατία-Δικτατορία θα είναι δυο λέξεις που θα τους είναι γνώριμες από εδώ και πέρα......!!!!!


8 σχόλια:

  1. Nτενεκεδούπολη!!!!Τι άλλο!!!!Πολύ όμορφα Μαρία μου όλα για άλλη μια φορά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε κορίτσια για τα καλά σαςλόγια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή