Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Χρώματααα!!!!!!

Συνεχίζοντας το θέμα μας για τα χρώματα και αφού πειραματιστήκαμε με τις αναμίξεις και τους χρωματισμούς με το νερό είπαμε να κάνουμε και  τυπώματα!!!!  Πήραμε  φύλλα από την γωνιά παρατήρησης ( έχουμε μαζέψει φύλλα και καρπούς του Φθινοπωρου) και τυπώσαμε τα φύλλα μας!!!!
Η διαδικάσια του τυπώματος άρεσε πολύ στα παιδιά και το διασκέδασαν!!!!!
Προσπαθούσαν  να πατάει καλά το φύλλο τους στο χαρτί για να βγει καλό το τύπωμά τους!!!!
Το αποτέλεσμα  πολύ ωραίο!!!!!




           Όλα  τα  φύλλα  καταπληκτικά!!!!                                                                                             


Τα αφήσαμε να στεγνώσουν.... και μετά είπαμε να φτιάξουν με το τυπωμένο φυλλαράκι τους οτι ήθελε το καθένα ( Παιδί  Δημιουργία και έκφραση

Φυσικά πρώτο στις προτιμήσεις  τους  το ανθρωπάκι!!!!! τ' ονομάσαμε  Φυλλοανθρωπάκι!!!!!
  Τους είπα και ένα δικό μου παραμυθάκι: ΄΄ Το φυλλαράκι που έμεινε μόνο του !΄΄ ........ διαβάσαμε και είπαμε και άλλες ιστορίες για τα χρώματα ,μιλήσαμε για το ουράνιο τόξο ,είδαμε σπουδαίους ζωγράφους και τα έργα τους στον υπολογιστή !!! .............. τραγουδήσαμε το καταπληκτικό τραγούδι των χρωμάτων ,ακούσαμε και άλλα τραγούδια,παίξαμε...βάψαμε και τις μπλούζες μας αλλά το ευχαριστηθήκαμε!!!!!


 Είπαμε να γίνουμε και μοντέρνοι Ζωγράφοι!!!!! μιλήσαμε για τον κυβισμό και για άλλες τεχνικές ,την ατέρμονη γραμμή στην ζωγραφική!!!!( μιλήσαμε  για την γραμή και τα είδη των γραμμών , τις φτιάξαμε και τις περπατήσαμε -  Παιδί και Μαθηματικά )

Να τι συμβαίνει όταν παίρνεις ένα μαρκαδόρο και κάνεις μια γραμμή και την πας όπου θες χωρίς να σηκώσεις το μαρκαδόρο σου από το χαρτί!!!!!!

Μικροί Μοντέρνοι Ζωγράφοι και οι Μεγάλες δημιουργίες τους!!!!!!!!! ( το πόσο διαφορετικά ερμήνευσαν το αποτέλεσμα το καθένα ήταν μοναδικό!!!!!!) μερικές από τις απαντήσεις τους κατα την παρουσίαση των έργων τους στην ερωτησή μου :   Πώς σου φαίνεται αυτό που έφτιαξες ; είπαν: ψάρι, πουλί, κότα, δράκο με κεφάλι πουλιού, χάρτη με χρώματα κ.λ.π ......ήταν πολύ ωραία εμπειρία και για μένα και κυρίως για τα παιδιά!!!!.....είναι απίστευτο τι βλέπουν και παρατηρούν !!!!! χαίρομαι που τους μαθαίνω πράγματα και είμαι τυχερή γιατί και εγώ μαθαίνω από αυτά!!!!! 




11 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία όσα κάνατε για τα χρώματα! Θα αξιοποιήσω ειδικά τις προτάσεις σας για το υλικό που συγκεντρώνω "τέχνη και μαθηματικά"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όμορφα τα τυπώματα , όμορφες και οι μοντέρνες ζωγραφιές !!!!!!!!!!!
    Μπράβο στα παιδάκια και στην κυρία τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι μοντέρνες ζωγραφιές είναι σαν πίνακες ζωγραφικής!!Μπράβο σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μικροί μοντέρνοι ζωγράφοι και μεγάλες δημιουργίες........σουπερ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mαρία αν θες βγάλε την επαλήθευση της λέξης δυσχεραίνει τον σχολιασμό.......καλό ΣΒΚ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατερίνα δεν το γνωρίζω αυτό! Πως να το κάνω? το βρίσκω και εγώ όταν σας σχολίάζω και έχεις δίκιο είναι μπελάς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΩ ΠΩ ΤΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΟΛΑ !!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!ΦΟΒΕΡΑ ΤΑ ΦΥΛΛΟΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΛΕΒΕΙ Η ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή