Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η κυρία -Φιλαναγνωσία !!!

Αφιερωμένη στο βιβλίο ήταν η εβδομάδα μας ....στα πλαίσια του προγράμμματος << Φιλαναγνωσία>> τα παιδιά επιστρέφοντας τα βιβλία, της Δανειστικής Βιβλιοθήκης ,λένε κάθε Δευτέρα το καθένα, τι του έκανε εντύπωση από το βιβλίο που δανείστηκε ...... και μας παρουσιάζουν τις ζωγραφιές τους.........έτσι η κυρία - Φιλαναγνωσία μένει πολύ ευχαριστημένη από τα παιδιά......
φτιάξαμε την φίλη μας κυρία -Φιλαναγνωσία !!!!!!
τα χέρια της είναι από μολύβια και τα πόδια της από βιβλία .....
μερικά παιδιά της βάλανε και γυαλιά ,γιατί κουράζονται τα μάτια της.. με το διάβασμα !!
φτιάξαμε κι ένα ποιηματάκι με τα παιδιά για την φίλη μας την ...κυρία Φιλαναγνωσία !!!!!
το δικό μας ποίημα !!!!! παρέα με τις φίλες μας !!!!! ............ και συνεχίζοντας το ταξίδι για την ιστορία του βιβλίου ...........
ψάχνοντας και αναζητώντας πληροφορίες ........ φτάσαμε στην ανακάλυψη της τυπογραφίας ,μιλήσαμε για τον μεγάλο εφευρέτη Γουτεμβέργιο.....είδαμε φωτογραφίες ,διαβάσαμε πληροφορίες ,είδαμε τα πρώτα τυπογραφεία και πώς τύπωναν........
γινόμαστε και εμείς τυπογράφοι........
τυπώνουμε  τα δικά μας γραμματάκια .... μιλήσαμε για το δικό μας αλφάβητο αλλά  και των άλλων λαών...........(χρησιμοποιήσαμε  σφουγγαράκια  για το τύπωμά μας )
η τάξη μας έγινε τυπογραφείο........
και ολοκληρώνοντας την ιστορική μας γραμμή φτάνουμε στην τελική μορφή των βιβλίων μέσα από ένα ταξίδι χιλιάδων χρόνων.......πραγματικά μαγευτικό !!!!!!!!
και για να μην ξεχάσουμε όλο αυτό το ταξίδι πίσω στο χρόνο .........μέχρι σήμερα ,αποφασίσαμε να κάνουμε μια ομαδική εργασία με την ....ιστορία του βιβλίου !!!!

χωριστήκαμε σε ομάδες, ψάξαμε βρήκαμε εικόνες ,κόψαμε ,κολλήσαμε,αριθμήσαμε

 και στο τέλος γράψαμε κάτω από κάθε εικόνα τις λεξούλες μας, για να τις διαβάζουμε και να θυμόμαστε ,όσα μάθαμε για την ....τόσοοο μεγάλη ιστορία του βιβλίου !!!!!!!
 

 είδαμε  αρκετά παλιά βιβλία ....   άραγε τι να λένε αυτά τα βιβλία κυρία;.....
 αναφέραμε τα είδη των βιβλίων και τα ονομάσαμε .....εκκλησιαστικά ,ιστορικά ,επιστημονικά,με  ποιήματα , με μύθους και παραδόσεις ,με αινίγματα ,με παραμύθια ,με ιστορίες  κ.λ.π.
 έφθασε όμως η αγαπημένη μας Παρασκευή ....και έτοιμοι για.... Δανειστική Βιβλιοθήκη !!!!!

    Τα παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό διαλέγουν τα βιβλία που θα πάρουν μαζί τους....  και με ευχαριστεί πάρα πολύ η αγάπη και το ενδιαφέρον που δείχνουν για τα βιβλία !!!!!!!! Μπράβο στα παιδάκια μου!!!!!.... και ένα μεγάλο Μπράβο και στους γονείς που διαβάζουν τα βιβλία στα παιδιά και  που μας έφεραν  διάφορα παλιά βιβλία για τις ανάγκες του προγράμματος ...... 
    και συνεχίζουμε ......με τα βιβλία μας !!!!! .... Καλή εβδομάδα σε όλους !!!!!!!!!!!
      



8 σχόλια:

  1. Τι να πρωτοσχολιάσω δεν έχω λόγια!!!!!!!! Το μπράβο είναι λίγο για μια τέτοια δουλειά!!!!!!
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέλεια δουλειά!!!το τυπογραφείο σας μάρεσε πολύ !!! και η ομαδική με την ιστορία του βιβλίου καταπληκτική!!! μπράβο !!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια Μαρία!!!!!!Καταπληκτική δουλειά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως πάντα πρωτοπόρα και μεθοδική. Τέλεια δουλειά! Τα θερμά μου συγχαρητήρια και σε σένα και στους υπέροχους μαθητές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή