Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

Τηλεόραση με μέτρο !!!!!

Στα συνέχεια του  Προγράμματός μας για τις Παγκόσμιες Ημέρες.... με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης στις 21 Νοεμβρίου ασχοληθήκαμε με τι άλλο την πολύ αγαπημένη φίλη μικρών και μεγάλων την ...Τηλεόραση!!!!!
μια  τηλεόραση από χαρτοκούτι μας περίμενε δίπλα στην οθόνη του υπολογιστή
η έκπληξη και το ενδιαφέρον πολύ μεγάλο !!!!
Τα παιδιά στο καταιγισμό ιδεών στην λέξη << τηλεόραση >> ήξεραν πολλά πράγματα και έδειξαν πολύ ενδιαφέρον στο να ψάξουμε να βρούμε την πορεία εξέλιξης της τηλεόρασης.... (η κατασκευή της τηλεόρασης από χαρτόκουτο της  κ.Εύης) 
Βρήκαμε φωτογραφίες και εικόνες της παλιάς Ασπρόμαυρης τηλεόρασης  και πως σιγά σιγά η τεχνολογία έφθασε την τηλεόραση  στην σημερινή της μορφή !!!!
μιλήσαμε για την σύγχρονη Έγχρωμη τηλεόραση και επικεντρωθήκαμε  στις  Αρνητικές επιδράσεις της τηλεόρασης στην παιδική ηλικία ..... παχυσαρκία ,μοναξιά,επιθετικότητα, έλλειψη,συγκέντρωσης κ.λ.π......( οι πίνακες αναφοράς της αγαπημένης Ανθής Ζήση )καθώς επίσης και στις θετικές ...όπως η ενημέρωση ,η διασκέδαση και η εκπαιδευτική τηλεόραση!!! (είδαμε στον υπολογιστή ανάλογα αποσπάσματα ...)
μάθαμε ,διαβάσαμε και αναλύσαμε τα σύμβολα καταλληλότητας.... ( παιδί και Γλώσσα )
παίξαμε με τα σχήματα (παιδί και Μαθηματικά)

βρήκαμε στο διαδίκτυο  και ζωγραφίσαμε τις  αγαπημένες μας παιδικές σειρές .....
τα παιδιά διαλέγουν τις αγαπημένες τους σειρές και τις ζωγραφίζουν.......
τοποθετεί  την αγαπημένη του σειρά  το καθένα στην τηλεόρασή του...φτιάξαμε και την δική μας τηλεόραση .. ( με χαρτόνια κάνσον)
για να παρουσιάσουμε τα μηνύματά μας σ όλο το κόσμο !!!!!(Παιδί Δημιοργία κ΄εκφραση)

τα παιδιά ζωγράφισαν τους εαυτούς τους .... καρδούλες ,μπαλόνια ,λουλούδια  και γράψανε τα μηνύματά τους ..... αγάπη ,ειρήνη,φιλία.....σ όλα τα παιδιά της Γης !!!!!
ο τίτλος της ομαδικής εργασίας των παιδιών....  << Σας παρουσιάζουμε .....>>
Μπράβο στα παιδάκια !!!!!
και τώρα ώρα για τηλεπαιχνίδια !!!!!!!!
στο τηλεπαιχνίδι  μας κάθε παιδάκι αποφασίζει να μας παρουσιάσει την δική του εκπομπή .....
τα παιδιά  από μόνα τους μετά από αυτά που μάθανε .... γίνονται τα ίδια δημοσιογράφοι , παρουσιαστές, ηθοποιοί .... το ενδιαφέρον και το γέλιο άφθονο !!!!!!
παρουσιάζουν εκπομπές μαγειρικής.....

ντοκιμαντέρ.....
παρουσιάζουν βιβλία .... λένε  ειδήσεις ,το καιρό ,διαφημίσεις κ.λ.π
φτιάξαμε και το καδράκι μας με το σύνθημά μας ....... << Βλέπω ...Προσέχω ...Τηλεόραση με μέτρο !!!!>>
Διαβάσαμε και το βιβλίο από την οικογένεια Ποκοπίκου....  << Τηλεόραση με μέτρο....>> ( που μας έφερε ο Τηλέμαχος από το σπίτι του και τον ευχαριστούμε !!!! )

τα παιδιά άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ιστορία της κυρία Ποκοπίκου....
και συμφωνήσαμε......ότι υπάρχουν τόσα ωραία πράγματα να κάνουμε αντί να σπαταλάμε όλο τον ελεύθερο χρόνο μας στην τηλεόραση...... όπως να παίζουμε με τους φίλους μας,να μιλάμε ,να συζητάμε,να διαβάζουμε βιβλία, να περπατάμε,να γυμναζόμαστε , κ.λ.π.
τα παιδιά στο τέλος πήραν για το σπίτι τα καδράκια που φτιάξαμε με το συνθημά μας..  για να μην ξεχνούν όσα είπαμε και μάθαμε ......
Βλέπω τηλεόραση .....αλλά Προσέχω......
Τηλεόραση με μέτρο !!!!!!!! ( για μικρούς και μεγάλους!!! )
Καλή εβδομάδα σε όλους !!!!!! 

2 σχόλια: