Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Aνοιξιάτικες δημιουργίες!!!

H 'Ανοιξη σε λίγες μέρες μας αποχαιρετά  .... μας αφήνει όμως τα όμορφα χρώματα των λουλουδιών ,τις μυρωδιές και τα αρώματα ,τα ζουζουνίσματα, τις λιακάδες και τα παιχνιδίσματα του ανοιξιάτικου καιρού  και ένα σωρό όμορφες στιγμές...
'Ενα γιγάντιο καλάθι με διάφορα πολύχρωμα λουλούδια που έφτιαξαν τα παιδιά στόλισαν την τάξη μας ....
τα παιδιά έκοψαν μικρά και μεγάλα λουλούδια και έπειτα τα στόλισαν όπως ήθελαν με τέμπερες ...το αποτέλεσμα όπως πάντα μοναδικό!!! ( την πρώτη εβδομάδα της Άνοιξης ασχοληθήκαμε με τα φυτά και τα λουλούδια είδαμε εικόνες ,μάθαμε για την ανάπτυξή τους και τα είδη του ,διαβάσαμε ιστορίες ,παραμύθια και ποιήματα ...)
φτιάξαμε και καδράκια με ολόλευκα λουλούδια του αγρού και πεταλουδίτσες ( χρησιμοποιήσαμε όπως έχω δείξει και σε παλιότερη ανάρτηση τα χαρτάκια για τα τρουφάκια εύκολη και όμορφη κατασκευή)
'Εναν όμορφο κήπο με φράχτη έφτιαξαν και τα παιδάκια του Πρωινού 2 με την κυρία τους ... γέμισαν χρώματα και λουλούδια παντού! μας έφτιαξαν την διάθεση!
με πιο μεγαλα  όμορφα  λουλουδια στολίσαμε τα τζάμια και την πόρτα της τάξης μας ...

τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, άλλα έκαναν τα φύλλα και άλλα τα λουλούδια ( μιλήσαμε για τα μέρη του φυτού και τι χρειάζεται για να μεγαλώσει)
ετοιμάσαμε στεφανάκια ατομικά για την γιορτή της Πρωτομαγιάς ...έγιναν πολύ ωραία !
φτιάξαμε με τα παιδιά και στεφάνια -στέμματα  κάναμε την δραματοποίηση του < Χρυσομάη >
φτιάξαμε την δική μας ιστορία και την δραματοποιήσαμε έξω στο προαύλιο του Νηπιαγωγείου μας, μιας και η μέρα ήταν ζεστή και ηλιόλουστη ... τα αγόρια ήταν οι Χρυομάηδες και τα κορίτσια ήταν τα λουλούδια του Μάη... άρεσε πολύ στα παιδιά και το διασκεδάσαμε όλοι !
με τα λουλούδια που έφεραν τα παιδιά φτιάξαμε όλοι μαζί και το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι που κρεμάσαμε στην είσοδο του σχολείου ... Καλή Πρωτομαγιά και του χρόνου !( μιλήσαμε για την εργατική πρωτομαγιά πως ξεκίνησε και τι συμβολίζει καθώς και για τα έθιμα του τόπου μας)
Λουλούδια και για τις μανούλες ...αποφάσισαν τα παιδιά να ζωγραφίσουν για την γιορτή της Μητέρας που πλησίαζε .... οι μικροί ζωγράφοι εν δράση ...( δώσαμε  χαρτί του μέτρου και ζωγράφισαν όλα τα παιδιά και των 3 τμημάτων ένα λουλουδάκι για την μητέρα)

το αποτέλεσμα φανταστικό !!! η δημιουργικότητα και η φαντασία των παιδιών μοναδική !!!το τοποθετήσαμε έξω στον τοίχο και το μεσημέρι περίμενε τις μαμάδες η όμορφη έκπληξη των παιδιών Μπράβο πολλά και συγκίνηση από τις μανούλες που πραγματικά με τόσο κόπο και αγάπη είναι πάντα δίπλα τους φύλακες -άγγελοι ! < Χρόνια  Πολλά Μανούλες! >


Καρδούλες όμορφες ,γλυκές για τις μανούλες!  τα παιδιά ζωγράφισαν την μαμά τους ,έκοψαν τις καρδούλες και τις στόλισαν με λουλουδάκι και έγραψαν τις ευχές τους ... σ αγαπώ Μανούλα!
Δουλεύοντας  το θέμα μας για τις μητέρες... για τον ρόλο και την  προσφορά τους στην οικογένεια ...διαβάσαμε ιστορίες ,ποιήματα, είδαμε εικόνες ,πίνακες ζωγραφικής ,ακούσαμε γλυκά νανουρίσματα ,τραγουδήσαμε τραγούδια και αποφασίσαμε να φτιάξουμε και την δική μας ομαδική το θέμα < τι σημαίνει μάνα για σένα ...>
Αγάπη,αγκαλιά,φιλιά,ήλιος,λιακάδα,ζεστασιά,φροντίδα,παιχνίδια,γέλια,τραγούδια...ήταν οι λέξεις που έγραψαν τα παιδιά στις καρδούλες -μπαλόνια που χάρισαν στις μανούλες τους τις οποίες ζωγράφισαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο ... < Χρόνια πολλά Μανούλες! >

στην επόμενη θεματική μας ενότητα, μετά τα λουλούδια και την γιορτή της μητέρας, σειρά είχαν τα έντομα, μιλήσαμε για τα έντομα γενικά ( χαρακτηριστικά,είδη,είδαμε εικόνες ,διαβάσαμε ιστορίες είπαμε τις εμπειρίες μας από έντομα ,φτιάξαμε πεταλούδες και τα στάδια ανάπτυξή  της ) όμως σταθήκαμε στην αγαπημένη μας Μέλισσα... καλέσαμε λοιπόν και τον Μελισσοκόμο μας τον κ.Σπύρο να μας τα πει και να μας τα δείξει καλύτερα εκείνος .....
Ο Μελισσοκόμος μας έδειξε τα πάντα για την πολύπλοκη κοινωνία των μελισσών και πως γίνεται το μέλι καθώς επίσης και τον απαραίτητο εξοπλισμό του.. οι απορίες και το ενδιαφέρον των παιδιών μεγάλο!
και για το τέλος το καλύτερο ... μια ολόκληρη κυψέλη στο Νηπιαγωγείο μας ! ο μελισσοκόμος προσπαθεί να δείξει στα παιδιά με το φακό του κινητού του τις μικρές κάμπιες - προνύμφες μελισσούλες τα παιδιά ψάχνουν για την Βασίλισσα ,τις εργάτριες και τους κηφήνες ...τι ωραία εμπειρία για τα παιδιά...  πραγματικά μάθαμε πάρα πολλά για την απίστευτη κοινωνία των μελισσών και  θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Σπύρο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και έφερε τόσα πράγματα να μας δείξει και να μας μάθει ! τα παιδάκια μας έμειναν κατενθουσιασμένα και για πολλές μέρες ανέφεραν τις μελισσούλες που είδαν από τόσο κοντά !
Οι  Μελισσούλες που έφτιαξαν τα παιδιά !!!
Επόμενή μας δράση  << η επίσκεψή μας στην Α΄Δημοτικού >> τα νήπια μας έτοιμα για να ξεκινήσουμε για το 44ο   Δημοτικό Σχολείο όπου θα φοιτήσουν την νέα σχολική χρονιά στα πλαίσια του προγράμματος της ομαλής μετάβασης ... με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό περίμεναν αυτή την μέρα έφτιαξαν και μεγάλες  κάρτες που ζωγράφισαν για τα παιδιά της Α΄τάξης...
Κοινές δράσεις με τα παιδιά της Α΄τάξης ,είπαμε τραγούδια , μας διάβασαν ποιήματα ,ανταλλάξαμε κάρτες , παίξαμε παιχνίδια και αφού φάγαμε και τις καραμελίτσες που μας πρόσφεραν οι γλυκές κυρίες της Α΄( πήγαμε και στα 2 τμήματα ) φύγαμε χαρούμενοι ... ανυπομονώντας για τον ερχομό μας στο μεγάλο σχολείο όπως είπαν τα παιδάκια μας ....
Τέλος θα ήθελα να σας δείξω και τους πίνακες που φτιάξαμε με τα παιδιά για να χαρίσουμε και να διακοσμήσουμε  το τμήμα  Βρεφών της  Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου ( μια εξαιρετική ιδέα και πρωτοβουλία της Σχολικής μας Συμβούλου που με πολύ αγάπη ανταποκρίθηκαν πολλά Νηπιαγωγεία της περιφέρειάς μας ) έτσι και εμείς φτιάξαμε με τα παιδάκια μας το πρώτο πίνακα από το Πρωινό 2 της κ.Χρυσούλας < Πολύχρωμος κήπος > Μπράβο στα παιδάκια και την κυρία τους !
και το δεύτερο πίνακα που φτιάξαμε με τα δικά μου παιδάκια <Το  κάστρο της αγάπης >( με την τεχνική του κολάζ) έτοιμα να πάνε για κορνίζες και έπειτα στον προορισμό τους με τις καλύτερες ευχές μας !!!  αυτές ήταν μερικές απο τις ανοιξιάτικες δράσεις μας ... τι να πρωτοδείξουμε και σε μία ανάρτηση ... Σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο και καλή συνέχεια !!!

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΑΥΜΑΣΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ;;
    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή