Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Τα Καλοκαιρινά μας !!!

Με πολύ καλοκαιρινή και νησιώτικη διάθεση δουλέψαμε την  καλοκαιρινή μας διαθεματική προσέγγιση <<ταξίδι στο απέραντο Γαλάζιο>> με θέμα τα μοναδικά όμορφα ελληνικά νησιά μας !
τα παιδιά μαθαίνουν για τις ελληνικές θάλασσες και τα νησιά μας χωρίζονται σε ομάδες και παρουσιάζουν η κάθε ομάδα τα νησάκια που έφτιαξε μετά από αναζήτηση φυσικά και επεξεργασία του θέματος ( χρήση Η/Υ ,χάρτες ,βιβλία ,αφίσες,φωτογραφίες κ.λ.π.)
<<η Γοργόνα και ο Μ.Αλέξανδρος >> τα παιδιά μαθαίνουν παραμύθια και ιστορίες για τις θάλασσες  μας απο την λαογραφία μας ...
μετράμε βαρκούλες ,παίζουμε και τραγουδάμε....
φτιάχνουμε τα ψαράκια μας αφού παρακολουθήσαμε πολλά είδη ψαριών στο διαδίκτυο και μιλήσαμε για τα ψάρια που υπάρχουν στις ελληνικές θάλασσες και σε άλλες ....
Τα χταποδάκια μας!!! ... βρήκαμε πολλές φωτογραφίες στα νησάκια μας με χταποδάκια απλωμένα στον ήλιο και εμπνευστήκαμε να τα φτιάξουμε ...
<< ο Βυθός >> από το Πρωινό τμήμα 3, Μπράβο στα παιδάκια και την κυρία τους !
Άλλη μια ωραία  ομαδική κατασκευή από τα παιδάκια του ολοήμερου τμήματος  του Νηπιαγωγείου μας ,τα παιδιά έφτιαξαν την όμορφη Σαντορίνη ,ένα μεγάλο Μπράβο στα παιδάκια μας και την κυρία τους!
η επίσης πολύ ωραία ομαδική που μας παρουσίασαν τα παιδάκια του Πρωινού 2 με τα Δωδεκάνησα 
πολλά Μπράβο στα παιδάκια και την κυρία τους !

Το καλοκαιρινό μας στεφάνι ... με φάρο και βαρκούλες !!! (η ιδέα της κατασκευής από το διαδίκτυο) τα φτιάξαμε και ατομικά και ένα μεγάλο για την πόρτα μας !
Τα ναυτάκια του Αιγαίου ...
η ομαδική μας τα << ναυτάκια του Αιγαίου >> κάθε παιδί έγινε ναυτάκι και όλοι μαζί ξεκινήσαμε ταξίδι στο απέραντο ... γαλάζιο !!!
το υπέροχο νησιώτικο καδράκι των παιδιών του Πρωινού 2 ...τα παιδιά είναι οι πιο σπουδαίοι καλιτέχνες !!! ( μιλήσαμε για τέχνη είδαμε σπουδαίους ζωγράφους με θέμα τα ελληνικά νησιά ,θαλασσογραφίες κ.λ.π)
και έφθασε η στιγμή να φτιάξουμε τις προσκλήσεις για να καλέσουμε τους γονείς και να τους παρουσιάσουμε όσα μάθαμε για τα νησάκια μας... με τραγούδια φυσικά και τι άλλο ... νησιώτικη διάθεση και νησιώτικους χορούς !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου