Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Τα Πασχαλινά μας!!!

Αν και πολύ σύντομο το διάστημα που είχαμε στην διάθεσή μας για τις προετοιμασίες του Πάσχα μπήκαμε αμέσως στο ανάλογο κλίμα...
με παπάκια,προβατάκια ,κοτοπουλάκια και κόκκινα ,αβγά διακομίσαμε το ταμπλό της τάξης μας!
Σ'  ένα τεράστιο κόκκινο αβγό τα παιδιά ζωγράφισαν << τι είναι Πάσχα ;>> κάθε παιδί έφτιαξε την δική του ζωγραφιά και αφού μας την παρουσίασε την κολλούσε στο αβγό που βάλαμε στην πόρτα μας .

Πολύ όμορφα στόλισαν  και την πόρτα τους τα παιδάκια του άλλου τμήματος του Νηπιαγωγείου μας με το καλάθι τον λαγό και τα αβγά τους.
εκτός από τις ομαδικές φτιάξαμε και ατομικές όμορφες εργασίες άρεσαν πολύ στα παιδιά !!!
ατομικές όμορφες πασχαλινές εργασίες και από το ολοήμερο τμήμα του Νηπιαγωγείου μας λαγουδάκια  και χρωματιστά αβγά!!!
 είδαμε εικόνες και  διαβάσαμε  για τα πάθη του Χριστού , μιλήσαμε για την  Μεγάλη εβδομάδα ,τα παιδιά έφτιαξαν σε καδράκια  την  Σταύρωση...

τα παιδιά ζωγράφισαν και όλη την ιστορία του Πάσχα και την φτιάξαμε  Βιβλιαράκι σε σχήμα αβγού και απέξω έβαλαν ένα κεράκι !!!
στεφανάκια από χρωματιστά  αβγά !
με πασχαλινή διάθεση  και τα γενέθλια στην τάξη μας !!!
Ευτυχώς μέσα στο τρέξιμο να τα προλάβουμε όλα ... βρήκαμε και χρόνο για τα παιχνίδια μας μέσα αλλά και έξω στην αυλή << που έκρυψε ο λαγός τα αβγά ;>> τα παιδιά ψάχνουν και βρίσκουν τα κρυμμένα αβγά τα μαζεύουμε στο μεγάλο  καλαθάκι και αργότερα θα τα μοιράσουμε σε όλα τα παιδιά ..
 
Τα  καλαθάκια που φτιάξαμε εφέτος ήταν από πήλινη βάση και τα διακοσμίσαμε με κοτοπουλάκια άσπρα και κίτρινα που έκοψαν τα παιδιά και τα στολίσαμε .. τα γεμίσαμε με σοκολατένια αβγά πασχαλίτσες και καραμέλες .... πραγματικά έγιναν πολύ ωραία τα παιδιά χάρηκαν πάρα πολύ !!!

στο ίδιο ύφος και τα καλαθάκια που έφτιαξαν τα παιδάκια του άλλου Πρωινού τμήματος του Νηπιαγωγείου μας ... χαριτωμένα κοτοπουλάκια !!!

Οι κάρτες μας  που φτιάξαμε με τα παιδιά ... ωραιότατα και εύκολα λαγουδάκια !
γράψανε τα παιδιά μέσα τις ευχές τους ...
άρεσαν πολύ στα παιδιά οι καρτούλες τους ...
και άλλες καρτούλες ...( φτιάξαμε για τα παιδάκια που θα χαρίσουμε στο Νοσοκομείο Παίδων Καραμανδάνειο την Μ.Τετάρτη )όπως κάθε χρόνο !!!
τα παιδάκια του ολοήμερου έφτιαξαν και  πήραν  πανέμορφα κοτοπουλάκια !!!
Και φθάσαμε στην τελευταία ημέρα ....όλα μας τα παιδάκια πήραν τις καρτούλες τους ,τα βιβλιαράκια με την ιστορία του Πάσχα που φτιάξαμε (για να μην ξεχνάμε τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας) και φυσικά τα όμορφα πασχαλινά καλαθάκια μας με τις λιχουδιές ....τα χαμόγελα πολλά και για τις λιχουδιές αλλά  και για τις διακοπές !!!!

Εύχομαι σε όλους  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ  με Υγεία , Αισιοδοξία , και Αγάπη στις καρδιές !!!




2 σχόλια: