Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Της Άνοιξης καμώματα!

Με Ανοιξιάτικη διάθεση ,λουλούδια,χρώματα και πολλά χαμόγελα , ξεκινήσαμε τις ανοιξιάτικες κατασκευές μας !!!
Για το ανοιξιάτικο ταμπλό μας, τα παιδιά έφτιαξαν ένα τεράστιο κήπο με χαμογελαστές φατσούλες λουλούδια ,πρασινάδες , φράχτες ,ανθισμένες αμυγδαλιές και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τα χελιδονάκια μας που και εφέτος μας έφεραν την όμορφη Άνοιξη!!!
Τα χελιδόνια μας, έφτιαξαν την φωλιά τους στην τάξη μας και θα μας κρατήσουν συντροφιά όλη την Άνοιξη .Τα παιδιά έκοψαν μικρά και μεγάλα χελιδόνια ,μάθαμε για τα μεγέθη και μετρήσαμε τα χελιδόνια ( Παιδί και Μαθηματικά ) φτιάξαμε  φωλιές  ,μιλήσαμε γι αυτά,μάθαμε για την ζωή τους ,το ταξίδι τους( Παιδί και Περιβάλλον ) είπαμε αινίγματα  και τραγουδήσαμε τα χελιδονίσματα!
 Όμορφα χελιδόνια έκοψαν και στόλισαν και τα παιδάκια του άλλου Πρωινού μας τμήματος ,έβαλαν και βαμβάκι για  άσπρη κοιλίτσα και λουλουδάκια στα κλαδιά .Πολλά μπράβο στα παιδάκια μας!
Μ'  ένα μεγάλο ήλιο ,μαργαρίτες και άλλα λουλούδια στόλισαν και την πόρτα τους τα παιδιά του Πρωινού 1 για να υποδεχτούν την 'Ανοιξη ! (ομαδική εργασία)
Μια τεράστια γλάστρα με διάφορα λουλούδια φτιάξαμε και εμείς για να διακοσμήσουμε την δική μας πόρτα ,να τα βλέπουμε κάθε μέρα και να  ομορφαίνουν την τάξη μας (ομαδική εργασία)
τα παιδιά σε ομάδες συναρμολογούν την γλάστρα με τα λουλούδια που έφτιαξαν ...

Ανοιξιάτικο λιβάδι με τέμπερες και πινέλα αλλά και τυπώματα παλάμης, έφτιαξαν τα παιδάκια του Ολοήμερου τμήματος του Νηπιαγωγείου μας!
και ανοιξιάτικα γλαστράκια - καρτούλες με πεταλούδες  από το Ολοήμερο τμήμα μας ! ( η ιδέα της κατασκευής απο το διαδίκτυο)
Και όπως ήταν φυσικό με τόσα λουλούδια γύρω μας ... ασχοληθήκαμε με τα φυτά και τα λουλούδια ,μάθαμε για τα μέρη του φυτού , γράψαμε τις λέξεις που μάθαμε και τις βάλαμε στην σωστή θέση ( Παιδί και Γλώσσα) είδαμε εικόνες και φωτογραφίες στο διαδίκτυο ( Παιδί και Πληροφορική) από λουλούδια και φυτά της πατρίδας μας αλλά και παράξενα φυτά από άλλες χώρες ( Παιδί και Περιβάλλον) γίναμε λουλούδια και έντομα, παίξαμε παιχνίδια και δραματοποιήσαμε ιστορίες που διαβάσαμε ( το χαρούμενο λιβάδι ,τα λουλούδια και οι βάτραχοι κ.λ.π- Παιδί Δημιουργία και έκφραση)
Βγήκαμε και μαζέψαμε αληθινά λουλούδια και φτιάξαμε όλοι μαζί το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι για το σχολείο μας !
Μάθαμε για τα έθιμα της Πρωτομαγιάς και ευχηθήκαμε σε όλους  Καλή Πρωτομαγιά!!!
τα παιδιά ζωγράφισαν και ατομικά στεφανάκια με διάφορα χρώματα και τα στολίσαμε με χρυσόσκονη ( το φύλλο εργασίας βρήκαμε στο διαδίκτυο)
και τα έντομα πεταλούδες, μέλισσες κ.λ.π. αυτή την εποχή έχουν την τιμητική τους ,μιλήσαμε για τα έντομα γενικά και μάθαμε  για  τον κύκλο ζωής  της πεταλούδας.
φτιάξαμε πεταλούδες και ζωγραφίσαμε τον κύκλο της ζωής τους !
Λουλούδια και για την μαμά  έφτασε  η Γιορτή της Μητέρας  (μαθαίνουμε την λέξη μαμά με κεφαλαία και με πεζά - Παιδί και Γλώσσα)

 Σε κόκκινες καρδούλες από κάνσον χαρτόνι , τα παιδιά κόλλησαν την ζωγραφιά τους για την μητέρα τους, τις στόλισαν όπως ήθελε το καθέν ( Παιδί Δημιουργία και Έκφραση)  έγιναν πολύ όμορφες και γλυκές !!!
 Καρτούλες- ποδίτσες για τις γλυκές μανούλες που μας φροντίζουν και μας αγαπούν τόσο πολύ!!!( η ιδέα της κατασκευής από το διαδίκτυο με τις δικές μας πάντα παραλλαγές)

γράψαμε και τις ευχές μας ,όπως το κάθε παιδάκι μπορούσε ( Παιδί και Γλώσσα)  και έτοιμα τα δωράκια για τις μανούλες μας!!!

Η Ανοιξιάτικη Λουλουδοπαρέα μας κάθε μέρα της άνοιξης γιορτάζει και δεν χάνουμε ευκαιρία να βρίσκουμε τρόπους και λόγους να γιορτάζουμε ..... γι αυτό αγαπάμε το νηπιαγωγείο  και θα έχει μια ξεχωριστή θέση πάντα στην καρδιά μας και πόσο μάλλον σε αυτές τις μικρές καρδούλες που κάθε μέρα μας λένε την πιο γλυκιά ,χαρούμενη ,λουλουδιαστή Καλημέρα!!!!
Ευχόμαστε σε όλους .... να είναι πάντα η ζωή τους μια όμορφη Άνοιξη !!!

2 σχόλια: