Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018

Φθινόπωρο στο νηπιαγωγείο!

Το Φθινοπωράκι μας τελείωσε ....και όπως κάθε φορά, μαζέψαμε και πάλι τις πιο όμορφες και δημιουργικές στιγμές στο Νηπιαγωγείο μας, για να τις μοιραστούμε μαζί σας........
Ένα γλυκό καλωσόρισμα ,έτσι για να ξεκινήσει γλυκά η σχολική χρονιά μας, περίμενε και φέτος τα παιδάκια μας ....χρωματιστά αρκουδάκια με μολυβάκια και καραμελίτσες ήταν το φετινό μας δωράκι.
Και αρχίζουν οι γνωριμίες μας.... μία από τις πρώτες εργασίες μας (ολοήμερο τμήμα) τύπωμα της παλάμης
μια διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά,μετά βέβαια από πολλά παιχνίδια γνωριμίας!
Τα παιδιά λένε τα ονόματά τους  ,παίζουν με τα αρχικά τους ... και ζωγράφισαν τους εαυτούς τους με τα αρχικά τους δίπλα (Πρωινό 1)
μαθαίνουμε τα αρχικά μας, τα βρίσκουμε και συμπληρώνουμε όπως μπορούμε το όνομά μας (τμήμα Ολοήμερο)
παίζουμε με τα αρχικά μας ... << απλώνουμε τα μπλουζάκια μας σχηματίζοντας το όνομά μας >> μια πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά ( τμήμα ολοήμερο)
Οι Κανόνες μας ! τα παιδάκια μας υπογράφουν τους κανόνες της τάξης  που τα ίδια πρότειναν και αποφάσισαν να τηρούν .Μια ωραία ατομική εργασία που έκαναν και τα 2 πρωινά μας τμήματα .
Το Δέντρο της φιλίας ! τα παιδιά ζωγράφισαν στις καρδούλες, τους αγαπημένους φίλους τους  και μας μίλησαν γι αυτούς ....
Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων ! τα παιδιά και των 2 πρωινών τμημάτων αφού μίλησαν ,διάβασαν παραμύθια ,είδαν εικόνες και συζήτησαν για τα ζωάκια και τα δικαιώματά τους ,έφτιαξαν όμορφα καδράκια με τις κυρίες τους, για να τα πάρουν και να θυμούνται όσα έμαθαν.
Χαριτωμένα γατάκια ζωγράφισαν και έκοψαν όπως μπορούσαν και τα παιδάκια στο ολοήμερο για να τιμήσουμε την ημέρα ...

Στην συνέχεια μιλήσαμε για τα χρώματα και κάναμε  μια πρώτη προσέγγιση στο φθινόπωρο << φρούτα του φθινοπώρου >> τα παιδιά έφτιαξαν με κολάζ μήλα και αχλάδια
Όμορφα φθινοπωρινά καλαθάκια με φρούτα που έκοψαν τα παιδιά και στα 2 πρωινά μας τμήματα  και τα κόλλησαν ,τα καλαθάκια τα έβαψαν με τέμπερες και πινέλα. Μπράβο !!! στα παιδάκια μας και στις κυρίες τους .
Με τυπώματα ,φρούτα και χρώματα παίζουμε και στο ολοήμερο και πραγματικά έγιναν τόσο όμορφα που τους τα έκανα ωραιότατα σουπλά για να τα έχουν .... Μπράβο στα παιδάκια μου !!!
Παγκόσμια  Ημέρα  Διατροφής ! << Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα >> τα παιδιά και των 2 πρωινών τμημάτων έκοψαν μήλα και τα ζωγράφισαν μίλησαν με τις κυρίες τους για την  υγιεινή διατροφή
τα παιδιά αυτή την ημέρα έφεραν μόνο φρούτα για το δεκατιανό τους και οι κυρίες φτιάξαμε  μια μεγάλη φρουτοσαλάτα για  όλους .... τα παιδιά  απόλαυσαν την  φθινοπωρινή λιακάδα και τα νόστιμα φρούτα που τους προσφέραμε ....

 Όμορφα σταφύλια με τύπωμα και φελό που έγιναν  και από τα 2 πρωινά μας  τμήματα ,μιλήσαμε για τον <<Τρύγο και τα σταφύλια >> εικόνες ,ιστορίες,μύθοι ,τραγούδια ,παιγνίδια κλπ.

Είμαστε όλοι φίλοι ...γλυκό τσαμπί σταφύλι ! μια όμορφη ομαδική εργασία από  τα παιδάκια του Πρωινού (2 ) τα παιδιά ζωγράφισαν τον εαυτό τους σε μια ρώγα και συνέθεσαν το δικό τους τσαμπί σταφύλι .... το πιο γλυκό σταφύλι !!!
και η ίδια ομαδική από  τα παιδάκια του Πρωινού (1)  Μπράβο στα παιδάκια μας!!!
και η ομαδική απο το ολοήμερο... τα παιδιά χωρίστηκαν σε 3 ομαδες  και με κομματάκια γκοφρέ από διαφορετικό χρώμα έφτιαξαν τα σταφύλια τους και έγραψαν τα όνοματά τους .
στο ολοήμερο την άλλη μέρα παίξαμε και  φτιάξαμε σταφυλάκια  με την αγαπημένη  μας  πλαστελίνη .
Επιτέλους ήρθαν και οι πρώτες φθινοπωρινές βροχούλες, που η αλήθεια είναι οτι περιμέναμε..... και  φτιάξαμε  ομπρελίτσες και  φυλλοανθρωπάκια  αυτή την εβδομάδα στο ολοήμερο τμήμα ,ακούσαμε ,είδαμε,  μυρίσαμε τα φύλλα και την βροχή ,πιάσαμε φύλλα, γευτήκαμε φθινοπωρινά φρούτα   μάθαμε για τις αισθήσεις μας ..... αισθανθήκαμε για τα καλά το Φθινοπωρό μας !!!
φτιάξαμε κολοκύθες ,σκιάχτρα για τα χωράφια και σκαντζοχοιράκια ,διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε πολλές φθινοπωρινές ιστορίες και παραμύθια ,μάθαμε τραγούδια και παίξαμε.
 Ο  Οκτώβριος φθάνει προς το τέλος του και προετοιμαστήκαμε για την <<28η Οκτωβρίου>> ποιήματα ,τραγούδια,στολισμοί ,σημαιάκια, εικόνες,βίντεο,ιστορίες και κατασκευές έγιναν από όλα τα τμήματα του νηπιαγωγείου μας.
ομαδική εργασία απο το Ολοήμερο τμήμα << Οι Φαντάροι μας>>

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης!  μια όμορφη ομαδική εργασία απο τα παιδιά του πρωινού (1)
αποταμιεύουμε ευχές για έναν καλύτερο κόσμο !

κουμπαράδες-γουρουνάκια ! έφτιαξαν τα παιδιά και στα 2 πρωινά μας τμήματα ,μίλησαν για την αποταμίευση ,έμαθαν για τα χρήματα,την αξία τους και  να τα διακρίνουν σε κέρματα και χαρτονομίσματα ,γνώρισαν και νομίσματα άλλων κρατών.
Κουμπαράδες-τερατάκια ! κατασκευή από τενεκεδάκια που πήραν όλα τα παιδάκια  και από τα 2 πρωινά μας τμήματα, οι κυρίες έβαψαν τα τενεκεδάκια και τα παιδιά ζωγράφισαν και διακόσμησαν το καθένα όπως ήθελε τον κουμπαρά του <<τερατάκι>> άρεσε πολύ στα παιδιά !
στο ολοήμερο φτιάξαμε τις στάμνες και μάθαμε την παροιμία  σταλαγματιά σταλαγματιά ...γεμίζει η στάμνα η πλατιά!
τα παιδιά έκοψαν τις στάμνες και κόλησαν τις σταγόνες με την παροιμία
τα παιδιά στα πρωινά τμήματα έμαθαν την ιστορία του βασιλιά Μίδα και στο ολοήμερο φτιάξαμε με χρυσό χαρτόνι σε ατομική εργασία τον Βασιλιά Μίδα που ότι έπιανε γινόταν χρυσό και δραματοποιήσαμε την ιστορία που μάθαμε από την μυθολογία.
Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη ! Παίξαμε κουκλοθέατρο στα παιδιά με θέμα την αγαπημένη Ντενεκεδούπολη
τα παιδιά έφτιαξαν και πήραν  τα περιστέρια της ειρήνης και στα 2 πρωινά τμήματα ,είδαν εικόνες ,βίντεο και εποπτικό υλικό για τα χρόνια του Πολυτεχνείου ,τραγούδησαν τραγούδια και άκουσαν ποιήματα .
μια υπέροχη ομαδική εργασία από τα παιδάκια του πρωινού (1) << Η Γη μας θέλει Δημοκρατία και όχι Δικτατορία >>
και το σύνθημα που χαράχτηκε για πάντα στην μνήμη μας από τα χεράκια των παιδιών μας στο πρωινό (1) ομαδική εργασία
Σπορά ! τα παιδιά μάθανε για την σπορά και τις εργασίες των γεωργών ,γνώρισαν την διδικασία της σποράς ,είδαν και παρατήρησαν σπόρους και φύτεψαν τα δικά τους γλαστράκια
έφτιαξαν και τα σκιάχτρα τους για τα γλαστράκια και στα 2 πρωινά τμήματα
<< η κιβωτός των σπόρων >> η ομαδική που έφτιαξαν και τα 2 πρωινά τμήματα 
Ελιά ! τα παιδιά  έφτιαξαν καδράκια με κλαδιά ελιάς ,μίλησαν και γνώρισαν την αξία της και το πόσο πολύτιμο είναι το λάδι .
ομαδική εργασία  << Ο Ελαιώνας >> τα παιδιά έφτιαξαν τις ελιές-δέντρα  κόλησαν με μαύρο γκοφρέ τους καρπούς και με ξυλάκια τις σκάλες .
και φτάσαμε στο τέλος του μήνα Νοεμβρίου και στην πόλη μας γιορτάζουμε τον Πολιούχο μας <<  Άγιο Ανδρέα >>  τα παιδάκια μας όλα πήραν εικονίτσες  .... και με αυτά και άλλα πολλά που δεν είναι δυνατό να δείξουμε σε μια ανάρτηση φτάσαμε στο τέλος του Φθινοπώρου .... καλή συνέχεια σε όλους !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου