Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Πρωτομαγιάτικα στεφάνια των παιδιών!

Αγαπημένα μας παιδάκια ,

Πόσο χαιρόμαστε όταν μας στέλνετε τις δημιουργίες που μόνοι σας ή με λίγη βοήθεια φτιάχνετε σύμφωνα με το θέμα μας από το σπίτι σας!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!  για τα πανέμορφα  Πρωτομαγιάτικα στεφάνια που φτιάξατε με υπέροχα λουλούδια αλλά και με άλλα υλικά όπως είχαμε προτείνει ....


τι όμορφα στεφάνια .....


στεφανάκια πολύ όμορφα.... με αληθινά λουλούδια , με χάρτινα αλλά και σπιτική πλαστελίνη !


πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδάκια μας για τι όμορφες κατασκευές τους, ζωγραφιές τους και όλες τις δημιουργίες τους .....


οι ζωγραφιές της Φαίδρας για την τάξη και το Νηπιαγωγείο μας ...


και το κάστρο της Μελίνας ...


Σας έχουμε ετοιμάσει και  ένα  παιχνίδι!   να θυμάστε ότι δεν παίζουμε παιχνίδια συνέχεια και  πολύ ώρα στον υπολογιστή .....σας έχουμε λοιπόν ..

Σπιτικό Twister

Τα παιδιά απολαμβάνουν την κίνηση. Τρέξιμο, σκαρφάλωμα, άλματα, χορός, μέσα από την κίνηση εκφράζονται, αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους, μαθαίνουν να χειρίζονται το σώμα τους. Η τακτική κινητική δραστηριότητα συνεισφέρει στη φυσική, τη γνωστική και τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών (Οδηγός Νηπιαγωγού, 2006).
Αυτή την περίοδο, που επιβάλλεται να μένουμε σπίτι, τα παιδιά μας δεν έχουν πολλές ευκαιρίες για συμμετοχή σε κινητικό παιχνίδι. Μπορούμε όμως, να προσαρμόσουμε το χώρο μας, για να ικανοποιήσουμε αυτή τη βασική ανάγκη των παιδιών, την ανάγκη για κίνηση.
Το twister, είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια και μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα μόνοι μας.

Υλικά
κύκλοι από χαρτόνι, σε διάφορα χρώματα (εναλλακτικά, κόψτε κύκλους από χαρτί και ζωγραφίστε τους, με διάφορους μαρκαδόρους)

Τοποθετήστε κάθε κύκλο σε ένα πλακάκι, στο πάτωμα του σπιτιού σας, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα ( αν χρειαστεί, κολλήστε τους με χαρτοταινία). Ανάλογα με το χώρο σας, χρησιμοποιήστε περισσότερα ή λιγότερα πλακάκια. Καλό είναι, τις πρώτες φορές που θα το παίξετε, να μην το κάνετε πολύ δύσκολο.


Κανόνες του παιχνιδιού
Παίζεται, όπως το κανονικό twister, μόνο που τις εντολές, τις δίνουν οι παίκτες και παίζει ένας παίκτης κάθε φορά. Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο παίκτης να περάσει απέναντι, τοποθετώντας τα χέρια και τα πόδια στα χρώματα που θα του υποδείξουν.

Ξεκινάμε...
Δίνουμε τις εντολές, για παράδειγμα, 1η εντολή: "δεξί πόδι στο μπλε", 2η εντολή: "αριστερό πόδι στο καφέ", 3η εντολή: "αριστερό χέρι στο κόκκινο", 4η εντολή: ¨δεξί χέρι στο φούξια". Συνεχίζουμε, μέχρι το παιδάκι να περάσει απέναντι. Μετά είναι η σειρά των μεγάλων. Τα παιδιά δίνουν τις εντολές και οι μεγάλοι πρέπει να τις εκτελέσουν.
Αν τα παιδιά σας, δυσκολεύονται ακόμα να ξεχωρίσουν τις έννοιες δεξί-αριστερό, φορέστε τους, στα πρώτα παιχνίδια, μόνο στο δεξί χέρι και πόδι, ένα γάντι και μία κάλτσα αντίστοιχα. Αργότερα, δοκιμάζετε χωρίς αυτά.



Αγαπημένα μας παιδάκια, σας ευχόμαστε να είστε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας !!!
Σας αγαπάμε και μας λείπετε ... φιλιά από όλες τις κυρίες σας !!!


 ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ στο παιχνίδι σας  και ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου