Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Τηλε-εκπαίδευση "Χελιδόνια"


Ζωγραφιά του Κωνσταντίνου από το μάθημα τηλε-εκπαίδευσης !

Γειά σας παιδάκια !!!

Στο σημερινό  μάθημα τηλεκπαίδευσης, συνεχίσαμε την θεματική  ενότητα για τα αγαπημένα μας Χελιδόνια! 

 Υποδοχή νηπίων στην πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης- Καλωσόρισμα!

Τραγούδι: " Η Καλή Κυρά- βδομάδα " https://video.link/w/QYggc

Παρουσιολόγιο  της Ανοιξιάτικης  Ψηφιακής τάξης μας- Ημέρα,μήνας,εποχές,έτος,καιρός. 

Γλώσσα : Γράψαμε σε φύλλο εργασίας το όνομά μας ,την Ημέρα , την ημερομηνία, την εποχή  και την λέξη " Ήλιος " μιας και στην πόλη μας είχε  σήμερα λιακάδα , είπαμε και την παροιμία του Μάρτη. "Μάρτης είναι νάζια κάνει πότε κλαίει και πότε γελάει" 

 Σε προβολή παρουσίασης με εποπτικό υλικό και εικόνες ζητήθηκε από τα παιδιά να παρατηρήσουν την εικόνα ενός χελιδονιού και να πουν ποια από τα μέρη του σώματός του γνωρίζουν .Τα παιδιά αρχικά ανέφεραν το κεφάλι ,τα φτερά ,την ουρά και τα πόδια. Στην συνέχεια με περισσότερη παρατήρηση μάθαμε για το υπόλοιπο σώμα και το ράμφος ολοκληρώνοντας την δραστηριότητα με τα μέρη του σώματος του Χελιδονιού.

Γλώσσα: Τα παιδιά ζωγράφισαν το δικό τους χελιδόνι και δίπλα έγραψαν τις λέξεις  (κεφάλι -σώμα- πόδια- ουρά ) όσες μπορούσαν από το πίνακα αναφοράς με τα μέρη του σώματος του χελιδονιού. 


Η Ζωγραφιά του Κωνσταντίνου από το σημερινό μάθημα τηλε-εκπαίδευσης...Μπράβο Κωνσταντίνε!

"Το μεγάλο και δύσκολο ταξίδι " τα παιδιά παρακολούθησαν το βίντεο με το πανάρχαιο και δύσκολο ταξίδι των χελιδονιών από το Βορρά στο Νότο και το αντίθετο https://video.link/w/AElgc μάθαμε για την αποδημία και γιατί τα ονομάζουμε "αποδημητικά πουλιά"

"Ποιους κινδύνους αντιμετωπίζουν στο ταξίδι τους;" Ζητήθηκε από τα παιδιά να σκεφτούν πιθανούς κινδύνους και να μας τους αναφέρουν κατά την διάρκεια του μεγάλου αυτού ταξιδιού. Τα παιδιά ανέφεραν διάφορες αιτίες, όπως την κούραση ,την πείνα ή την δίψα ,συμπληρώσαμε τα μεγάλα αρπαχτικά πουλιά καθώς και τις δύσκολές καιρικές συνθήκες όπως δυνατές βροχές ,ανέμους, κεραυνούς κλπ.

Το δικό μας παραμύθι : Στην προσπάθεια των παιδιών να σκεφτούν πιθανούς κινδύνους στο ταξίδι των χελιδονιών μας προέκυψαν και φανταστικοί κίνδυνοι που μας έδωσαν αμέσως την ευκαιρία να φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι ... τα παιδιά βρήκαν το τίτλο " Τα Χελιδόνια και ο Τυραννόσαυρος Ρεξ" οι ήρωες φυσικά το σμήνος των χελιδονιών και ο Τυραννόσαυρος Ρεξ που με τον μακρύ λαιμό του συνάντησε τα χελιδονάκια μας όταν ταξίδευαν από την Αφρική και στη συνέχεια ....θα δούμε αν κατάφεραν να σωθούν και να γίνουν φίλοι  ή αν τα έφαγε όλα με μια χαψιά!!! η συνέχεια στο αυριανό  μας μάθημα τηλε-εκπαίδευσης.

Προετοιμασία επόμενου μαθήματος - Αποχαιρετισμός!

Παιχνίδια - φύλλα εργασίας για το σπίτι:

Τοποθέτησε σωστά τις λεξούλες που μάθαμε https://www.liveworksheets.com/pe1754514kl

Μέτρησε τα χελιδόνια https://www.liveworksheets.com/oj1654150ve

Βρες από ποιο γραμματάκι αρχίζει η  λέξη  https://www.liveworksheets.com/uu1669718zi

Πάζλ:

Χελιδονάκια https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=0b8939686df8

Χελιδόνια https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=28aaf83fbe41

Χελιδονάκια στο δέντρο https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=38464733343f

Πηγές:

 Τα Βίντεο  και τα τραγούδια από το Διαδίκτυο. 

Τα παιχνίδια-φύλλα εργασίας από Live worksheets

Τα Παζλ από jigsawplanet.com

Καλή συνέχεια σε όλους σας!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου