Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Τηλε-εκπαίδευση "Όχι στη Βία Ναι στη Φιλία"


Γειά σας παιδάκια !!!

Το σημερινό μας μάθημα τηλεκπαίδευσης το αφιερώσαμε στην <<Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού- 6 Μαρτίου >>

 Υποδοχή νηπίων στην πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης- Καλωσόρισμα!

Τραγούδι: ''Ελάτε να γίνουμε φίλοι" https://video.link/w/qJPYb

Παρουσιολόγιο  της Ανοιξιάτικης  Ψηφιακής τάξης μας- Ημέρα,μήνας,εποχές,έτος,καιρός. 

Γλώσσα : Γράψαμε σε φύλλο εργασίας το όνομά μας ,την Ημέρα , την ημερομηνία, την εποχή  και την λέξη " Ήλιος" μιας και στην πόλη μας είχε και σήμερα ήλιο.

Σήμερα ξεκινήσαμε προβάλλοντας και διαβάζοντας στα παιδιά το σύνθημα : "Όχι στη Βία , Ναι στη Φιλία"  και τους  ζητήθηκε να πουν  τι τους  έρχεται στο μυαλό, όταν ακούν αυτό το σύνθημα.

Προβολή Βίντεο για τον σχολικό εκφοβισμό: "Πέτρα -ψαλίδι-χαρτί" https://video.link/w/QKPYb ακολούθησε προβολή παρουσίασης με πίνακες αναφοράς και  εποπτικό υλικό ,προκειμένου τα παιδιά να κατανοήσουν με απλό τρόπο τις διάφορες μορφές του σχολικού εκφοβισμού Σωματική βία :σπρωξιές, αγκωνιές, κλοτσιές, δαγκωνιές , τρικλοποδιές Λεκτική βία: άσχημα λόγια, κοροϊδία, ειρωνεία, παρατσούκλια Κοινωνική βία: δεν συμπαθώ ένα συμμαθητή μου και λέω άσχημα πράγματα για αυτόν για να μην τον παίζουν οι άλλοι Ρατσιστική βία: λέω άσχημα πράγματα για κάποιον επειδή είναι διαφορετικός (σε ύψος, βάρος, χρώμα δέρματος, με ειδικές ανάγκες) 

Παραμύθι: " Τα χέρια δεν χτυπάνε ,τα χέρια αγαπάνε" https://video.link/w/6IPYb ακολούθησε διδακτική αξιοποίηση του παραμυθιού και ζητήθηκε από τα παιδιά να περιγράψουν, τι έκαναν τα χεράκια στην ιστορία μας .Στην συνέχεια σε φύλλο εργασίας τους ζητήθηκε να ζωγραφίσουν τα δικά τους χεράκια και τι όμορφα πράγματα θα έκαναν τα ίδια και να μας τα παρουσιάσουν.

Προβολή παρουσίασης με κατάλληλο  εποπτικό υλικό και εικόνες όπου τα παιδιά μέσα από καταστάσεις  προβληματισμού  προσπαθούν να κατανοήσουν τα συναισθήματα των παιδιών στις εικόνες, πότε δηλαδή είναι λυπημένα, φοβισμένα κλπ. και τι τα προκάλεσε. Στη συνέχεια μιλήσαμε και μάθαμε τα βήματα και τους τρόπους επίλυσης των συγκρούσεων-προβλημάτων  και βέβαια καταλήξαμε και μάθαμε ότι για κάθε τι που μας ενοχλεί, πιέζει, στενοχωρεί, φοβίζει και μας πονάει ... ΜΙΛΑΜΕ !!! Δεν τα κρατάμε μέσα μας ,μιλάμε στην κυρία μας και στους γονείς μας πάντα.

Αφήγηση της αγαπημένης παιδικής ιστορίας: " Εσύ γέμισες ένα κουβαδάκι σήμερα ;" https://video.link/w/OVdZb ακολούθησε επεξεργασία -συζήτηση με τα παιδιά.

Τραγούδι: "Όπου υπάρχει αγάπη" https://video.link/w/pjdZb

Προετοιμασία επόμενης ημέρας-Αποχαιρετισμός!

Παιχνίδια - φύλλα εργασίας για το σπίτι:

Ένωσε τα γράμματα με τις εικόνες  https://www.liveworksheets.com/ab1619873ue

Ένωσε το αρχικό γράμμα  με  τις εικόνες  https://www.liveworksheets.com/uk1619881iq

Μέτρησε σωστά https://www.liveworksheets.com/an1243181nf

Πάζλ:

Όχι στη βία https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2e00722fe6b3&pieces=24

Τα χέρια δεν χτυπάνε https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=0c54975ab829&pieces=24 

Τα παιδιά  https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=338e8d7b7004&pieces=25

Πηγές:

 Τα Βίντεο  και τα τραγούδια από το Διαδίκτυο. 

Τα παιχνίδια-φύλλα εργασίας από Live worksheets

Τα Παζλ από jigsawplanet.com

Η εικόνα από louloudoparea.blogspot.com

Καλή συνέχεια σε όλους σας!!! 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου